search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:09
MENU CLOSE

Έρχεται λίστα για τις ευρωκάλπες

04.02.2023 06:00
evroekloges_new

Μπορεί η συζήτηση για τις εκλογές να περιορίζεται κυρίως στις εθνικές εκλογές, ωστόσο, εκτός από αυτές, υπάρχουν και οι ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024 και που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζουν τον πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει σε αποφάσεις σχετικά με ένα μείζον ζήτημα που αφορά τις εκλογές αυτές, ήτοι την επαναφορά της λίστας στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ είχε αλλάξει το 2014 το σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών περνώντας από την «παραδοσιακή» λίστα σε εκλογή με σταυρό προτίμησης σε ενιαία περιφέρεια Επικρατείας.

Ωστόσο, με αφορμή και τις υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη, φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει το σύστημα της εκλογής των ευρωβουλευτών με λίστα και ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα στη σχετική πρωτοβουλία.

Στα επιχειρήματα υπέρ της λίστας φαίνεται ότι προστίθεται και το ζήτημα της εκλογής μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να μην στηρίζεται μόνο στο πόσο δημοφιλή είναι, αλλά και στο τι έχουν να προσφέρουν στα ευρωπαϊκά πράγματα. Για να δούμε…

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» από τον Άρη Πορτοσάλτε

«Μάννα εξ ουρανού» θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Τσαπανίδου

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Αναγνωστοπούλου – Πιπιλή: «Δεν θα μου επιβάλετε δικτατορία σε αυτήν την αίθουσα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:08