search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:53
MENU CLOSE

Βρετανία: Η ακρίβεια ακυρώνει συνδρομές στις πλατφόρμες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2267
2/2/2023
05.02.2023 06:59
netflix new

Οι Κασσάνδρες που εσχάτως μιλούσαν για προκλήσεις στις συνδρομητικές υπηρεσίες (τουτέστιν ύφεση) αρχίζουν, ως φαίνεται, να επιβεβαιώνονται. Περί τα 2 εκατ. νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο διέκοψαν πέρσι τις συνδρομές στους παρόχους οπτικοακουστικού περιεχομένου διαρκούς ροής δηλαδή Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, εξαιτίας του αυξημένου κόστους ζωής. Είναι η πρώτη ετήσια πτώση η οποία καταγράφεται στη χώρα από τότε που άρχισε η «επανάσταση» του streaming, πριν από περίπου μία δεκαετία, παρατηρεί η εφημερίδα «The Guardian».

Τα πράγματα στο νησί μάλλον είναι σοβαρά αν σκεφτεί κάποιος πως ότι αφορά στη βασιλική οικογένεια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον στην τηλεόραση.

Οι παραγωγές για τη βασιλική οικογένεια συντηρούν την τηλεθέαση σε υψηλά επίπεδα χάρη και με νέο περιεχόμενο, είτε με το νέο κύκλο επεισοδίων του «The crown» είτε με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan». Υπολογίστηκε ότι μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο τη σειρά ντοκιμαντέρ είδαν πάνω από τέσσερα εκατ. τηλεθεατές. Παρ’ όλα αυτά 900.000 δεν ανανέωσαν συνδρομή πέρσι. Το 2021 υπήρχαν 17,1 εκατ. Εγγλέζοι συνδρομητές όμως μειώθηκαν σε 16,2 εκατ. το 2022.

Πολλά νοικοκυριά που εξακολουθούν να κάνουν streaming στο νησί έχουν πολλαπλές συνδρομές, με μέσο όρο 2,5 υπηρεσίες. Ο συνολικός αριθμός των συνδρομών μειώθηκε κατά τουλάχιστον δυο εκατ. πέρυσι, και εντέλει διαμορφώθηκε στα 28,5 εκατ. το 2022.

Την περίοδο των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε ανάκαμψη, η οποία αποδείχθηκε βραχύβια διότι από τις ενδείξεις που έχουν οι αναλυτές των συνδρομητικών παρόχων και της αγοράς συμπεραίνουν ότι ορισμένοι έκαναν «γρήγορα ξεφάντωμα» τις ημέρες των γιορτών.

Σε έρευνα (Kantar) που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των καταναλωτών που σχεδιάζουν να ακυρώσουν έστω μία συνδρομητική υπηρεσία στρίμινγκ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκε στο 12% από 9,6%.

Αν και το Netflix λάνσαρε και στην Αγγλία την φθηνή υπηρεσία που έχει διαφημίσεις, εκτιμώντας ότι θα πετύχει τζίρο τριών δισ. δολαρίων παγκοσμίως, μέχρι στιγμή δεν έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον στον βαθμό που προσδοκούσε, όπως υποστηρίζεται.

Πάντως το Netflix παγκοσμίως πρόσθεσε 7,7 εκατ. συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο του 2022, πολύ περισσότερους από την πρόβλεψη για 4,6 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Ναταλία Γερμανού: «Μην μας ξαναδείτε! – Δεν θέλουμε τηλεθεατές σαν κι εσάς» (Videos)

Νικολούλη για Κούγια: «Δεν δεχόμαστε να μας προσβάλλουν» (Video)

Τηλεθέαση Παρασκευής: Σε ποιες εκπομπές μοιράστηκε το κοινό του Survivor; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:53