search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:05
MENU CLOSE

NASA: Εικόνες-έκπληξη από το Curiosity «προδίδουν» το υδάτινο παρελθόν του Άρη (Video)

09.02.2023 20:48
aris_new

Εικόνες που προδίδουν πως κάποτε λίμνες κάλυπταν την περιοχή του Άρη, έδωσε στη δημοσιότητα το ρόβερ Curiosity της NASA το περασμένο φθινόπωρο.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι βράχοι εδώ σχηματίστηκαν σε πιο ξηρές περιοχές, από αυτές που ανακαλύφθηκαν και εξερευνήθηκαν. Τα θειικά άλατα της περιοχής πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν από το νερό που στέγνωνε σταδιακά.

Έτσι, η ομάδα του Curiosity εξεπλάγη όταν ανακάλυψε, μέσα από την αποστολή, αρχαίους κυματισμούς νερού στο έδαφος που σχηματίστηκαν από λίμνες.

Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, τα κύματα στην επιφάνεια μιας ρηχής λίμνης που υπήρχε στον πλανήτη, δημιούργησαν με την πάροδο του χρόνου κυματιστές υφές.

«Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για ύπαρξη νερού και κυμάτων που έχουμε δει σε όλη την αποστολή», δήλωσε ο Ashwin Vasavada, επιστήμονας της αποστολής Curiosity στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στη Νότια Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Αναπτύσσει πυρηνοκίνητο πύραυλο για τη μεταφορά αστροναυτών στον Άρη σε συνεργασία με το Πεντάγωνο (Video)

Τα «βιώσιμα» αεροσκάφη που ετοιμάζουν NASA και Boeing, έρχονται από το μέλλον

O Winnie the Pooh πέρασε μια βόλτα από τον πλανήτη Άρη;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:04