search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Τα ζόρια της ΝΔ στη Μακεδονία, το ντέρμπι Κικίλια – Πιερρακάκη και το όνειρο της CEO της Τράπεζας Αττικής

14.02.2023 09:13
kikilias_pierrakakis_new

– Μπορεί ο Μητσοτάκης να κάνει επισκέψεις στην περιφέρεια για να μαζέψει ότι μπορεί σε προβληματικές για την ΝΔ περιοχές -στη δυτική Μακεδονία μου λένε, δεν είναι και τόσο χάλια το κλίμα σε σχέση με το 2019- αλλά τα μεγάλα ντέρμπι γίνονται στην Αττική.

⁃ Για παράδειγμα εσωκομματική σφαγή γίνεται στην Α΄ Αθήνας μεταξύ Βασίλη Κικίλια και Κυριάκου Πιερρακάκη για το ποιος θα βγει πρώτος. «Αρπαγή» στελεχών του ενός από τον άλλον, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, συμμαχίες με συνυποψήφιους κλπ. Και ακόμα δεν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος. Τι κάνει ο Μητσοτάκης; Παρακολουθεί -μου λένε- κρατώντας αποστάσεις (Βάστα ρε Νικήτα που έρχεσαι από ένδοξες μέρες!).

⁃ Δεν είναι και λίγο να σου σκάσει στα χέρια η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

⁃ Το ποιος φταίει για το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής προστασία της πρώτης κατοικίας είναι μια συζήτηση για το παρελθόν, με την οποία δεν θα βγάλουμε άκρη. Και τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν βάλει το χεράκι τους.

– Το κύριο ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο από την κυβέρνηση ώστε τα funds να αντιμετωπίζουν με έναν ενιαίο τρόπο όλους τους δανειολήπτες.

⁃ Και κάτι ακόμα το οποίο βλέπω ότι τονίζει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Δημόσιο έχει χάσει πάνω από 50 δισ. επειδή η κυβέρνηση επέλεξε να είναι αφορολόγητες οι πράξεις των funds. Αν αυτά τα ποσά εισπράττονταν, τότε θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν ίσως και επιπλέον προγράμματα ενίσχυσης και επιδότησης των πολύ αδύναμων ώστε να μπορούν και οι ρυθμίσεις να είναι βιώσιμες.

⁃ Θα ήταν δίκαιο, αν γινόταν πράξη.

⁃ Μιας και βρισκόμαστε στα παρα-τραπεζικά, να σας πω για τις αμαρτίες της Τράπεζας Αττικής σχετικά με την έρευνα για την χειραγώγηση της μετοχής της.

⁃ Ήδη γίνεται έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Έλεγχος σε κομπιούτερ, μέιλ, τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ.

Η CEO της τράπεζας -που το είχε παιδικό όνειρο να γίνει τραπεζίτης- εκτός από γεύματα PR στα ακριβά εστιατόρια, έκανε κάτι για να μην συνεχίζεται η απαξίωση της τράπεζας; Καλά, σας χαιρετά. Στον κόρφο του θα φτύνει ο Γιάννης Στουρνάρας που έδωσε το OK για την τοποθέτηση της. ⁃ Προβλέπω η Macquarie σε κάνα χρόνο να εξελίσσεται σε Νο1 επενδυτικό σχήμα στη χώρα. Ενέργεια, παραχωρήσεις, τραπεζικά, τεχνολογία. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε deal στον χώρο της ενέργειας που θα ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα στην αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Τα γκάλοπ που καλπάζουν, οι μπίζνες των δημοσκόπων, το κατενάτσιο Ανδρουλάκη και στο βάθος… Αποστασία

Η «κολοκυθιά» του Μητσοτάκη και οι φήμες για εκλογές τον Μάιο

Το ΠΑΣΟΚ σε «ρόλο»… αξιωματικής αντιπολίτευσης και το «κόλλημα» του Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:58