search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:22
MENU CLOSE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Αποδοκιμασίες σε Μητσοτάκη (Photos)

15.02.2023 20:03
mouseio-diamartiria-1-new

Στα «κάγκελα» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Μουσεία της χώρας με αφορμή τον νέο νόμο για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα σε απεργία που είχε προκηρύξει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Βυζαντινό Μουσείο και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Και σήμερα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Μουσείο, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Με ντουντούκες, συνθήματα και την Ανοιχτή Ορχήστρα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το σχέδιο.

«Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει, κρατήστε τα μουσεία και διώξτε την Μενδώνη» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω της χθεσινής 24ωρης απεργίας του Σωματείου Αρχαιολόγων ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Διαβάστε επίσης:

Καλλιτέχνες: Στάση αναμονής και συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Νοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά – Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Ιωάννινα: Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας – Έφτασαν σε σπίτια οι φλόγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:18