search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:38
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Χειροκροτήματα για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη (Video)

15.02.2023 15:59
omada-diasosis-new

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Την ώρα που τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρέθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης, πλήθος κόσμου τους υποδέχθηκε σαν ήρωες και ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις τους αντίκρισε στην Κωνσταντινούπολη.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το βίντεο που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η ΕΟΔ και αποτυπώνει τις στιγμές που βίωσαν οι εθελοντές το πρωί της Τετάρτης. «Αυτές ακριβώς είναι οι στιγμές που τα σύνορα παύουν να χωρίζουν τους ανθρώπους», γράφουν στη λεζάντα οι διασώστες.

«Οι άνθρωποί μας συνάντησαν εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από Τούρκους πολίτες για το έργο που προσφέραμε στη χώρα. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, όμως ξεπεράσαμε ακόμα και τις δυνατότητες μας», αναφέρει ο κ. Λιάμος.

«Βρεθήκαμε για 4 μέρες στο πεδίο και ελέγξαμε 13 πολυώροφα κτίρια. Εμείς επιχειρήσαμε αποκλειστικά για εντοπισμό επιζώντων σε αυτά. Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός καθώς έπρεπε να βρίσκουμε ενδείξης ζωής. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που έζησε η ομάδα. Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν εκεί», σημειώνει.

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον – «Ξέρω στην καρδιά μου ότι ήρθε η ώρα» (Video)

Πέθανε ο κορυφαίος νεοελληνιστής Μάριο Βίττι

Ευρωκοινοβούλιο: Κούρδοι εισέβαλαν και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν – Φυγαδεύτηκε η Μετσόλα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:34