search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 05:39
MENU CLOSE

Κολωνός: «Η 12χρονη αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες» – «Η Πολιτεία δεν έχει κάνει ό,τι πρέπει», λέει η δικηγόρος της μητέρας

16.02.2023 11:05
taraxopoulou_1602_new

Στις πέντε συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη αναφέρθηκε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η δικηγόρος είπε ότι «στην τελευταία κατάθεση της μικρής, στις 3 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε κάποια άτομα και αναμέναμε να βγουν τα εντάλματα σύλληψης», αναφερόμενη στις συλλήψεις δύο αλλοδαπών και τριών Ελλήνων, εκ των οποίων ένας 65χρονος δερματολόγος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση της ανήλικης με την προφυλακισμένη μητέρα της, μετά από μήνες, λέγοντας ότι «είδε την μητέρα της, στις 20:30 το βράδυ, μαζί με τον αδελφό της. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι, ακόμη και η ψυχολόγος που ήταν παρούσα. Ήταν πολύ δύσκολο το παιδί να φεύγει και να αφήνει την μητέρα του στην φυλακή, γιατί το παιδί αισθάνεται ενοχές για όσα έχουν συμβεί στην οικογένεια της».

Η δικηγόρος αναφέρθηκε σε «συνεχείς, πολύωρες και εξαντλητικές καταθέσεις του παιδιού στην ΓΑΔΑ, όχι στο σπίτι του» και σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν έχει κάνει ό,τι πρέπει και δεν υπάρχει ένα σχέδιο και μια μέριμνα της Πολιτείας για το παιδί και για όλη την οικογένεια», αναφέροντας ότι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ακόμη δεν παρέχεται στην 12χρονη κατ’ οίκον διδασκαλία, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη προστασία της.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Την Παρασκευή η απολογία του 35χρονου που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο Γαζί

Κούγιας: Ο Δασκαλάκης είχε χειροδικήσει σε βάρος της Πισπιρίγκου – Τον είπα «κλαρινογαμπρό» αστειευόμενος (video)

Τσικνοπέμπτη: Έτσι θα γιορτάσουν δήμοι στην Αττική (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 01:05