search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41
MENU CLOSE

Νέοι πονοκέφαλοι για τη Frontex

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2269
16/02/2023
19.02.2023 10:23
Frontex_new

«Πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση προκαλεί δημοσίευμα των «New York Times».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αξιωματούχος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex, Γιόνας Γκρίμχεντεν έχει ζητήσει την αναστολή των επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής στην Ελλάδα επικαλούμενος «αξιόπιστες αναφορές» για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε τακτικές εκθέσεις του o Σουηδός νομικός έχει καταγράψει «συνεχόμενες αξιόπιστες αναφορές για συστηματικές απελάσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα», για «χωρισμό παιδιών από τους γονείς τους», «άρνηση των ελληνικών αρχών να παρέχουν πρόσβαση σε προστασία» και για «εξευτελιστική μεταχείριση».

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι ΝΥΤ, ο αξιωματούχος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex έχει προτείνει την αναστολή των επιχειρήσεων του οργανισμού στην Ελλάδα μέσα από τρεις κλιμακούμενες «γνωμοδοτήσεις», στις οποίες περιλαμβάνονται λεπτομερώς τα ευρήματά του κατά τη διάρκεια του 2022.

Πρόβλημα, λοιπόν και μάλιστα προερχόμενο «εσωτερικά», από την ίδια τη Frontex.

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλο δεν θέλει ο Μητσοτάκης, αλλά ψήνει τον αδελφό του

Άλυτος γρίφος ο προεκλογικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Στην πρίζα ο Γιατρομανωλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41