search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:35
MENU CLOSE

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο – Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία (photos/videos)

20.02.2023 12:15
zelensky_biden_new

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετέβη σήμερα αιφνιδιαστικά στο Κίεβο σε μια επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα καθώς στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα του Μπάιντεν ανέφερε ότι θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τον δείχνουν να περπατά μαζί με τον Ζελένσκι.

«Εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης»

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αμέσως μετά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο ως «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης».

«Τζόζεφ Μπάιντεν, καλωσήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης προς όλους τους Ουκρανούς», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Telegram.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε κατά την διάρκεια ομιλίας, το θάρρος της Ουκρανίας στον πόλεμο και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί έξι φορές το Κίεβο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ήξερα ότι θα επιστρέψω», είπε.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αύριο θα ανακοινωθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

«Θα ανακοινώσω την αποστολή επιπλέον σημαντικών όπλων, κυρίως πυρομαχικών για τα συστήματα πυροβολικού, αντιαρματικών συστημάτων και ραντάρ αεροπορικής παρακολούθησης», δήλωσε στο Κίεβο ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ήχησαν οι σειρήνες

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου, χωρίς να υπάρξει ρωσική πυραυλική επίθεση.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Από νωρίς είχαν καταγραφεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην ουκρανική πρωτεύουσα και υπήρχαν αναφορές για επίσκεψη υψηλόβαθμου προσώπου στην πόλη, χωρίς ωστόσο να είχε γίνει γνωστό το όνομα.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την ημέρα μνήμης στην Ουκρανία των περισσότερων από 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν ταξιδεύει στην Ουκρανία ως πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία – Ακάρ για καθυστέρηση στρατιωτικής βοήθειας: «Προκατειλημμένες κατηγορίες» (Video)

Η Ρωσία διώκει 680 Ουκρανούς για «εγκλήματα πολέμου»

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία – Τουλάχιστον 36 νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:35