search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:55
MENU CLOSE

«Έτερος Εγώ – Νέμεσις»: Καθηλωτικές λεπτομέρειες με ισόποσες δόσεις μυστηρίου και δράσης

21.02.2023 13:26
eteros_ego_new

Αν πρέπει να πιστώσει κάποιος κάτι στον Σωτήρη Τσαφούλια είναι ότι η πλοκή που έχει διαμορφώσει στα επεισόδια της σειράς «Έτερος Εγώ» δεν αφήνουν περιθώρια να χαλαρώσει ο τηλεθεατής την προσοχή του.

Διότι σε κάθε καρέ μπορεί να υπάρχει ένα στοιχείο -φαινομενικό επουσιώδες- το οποίο μπορεί να κομβικής σημασίας για το παρακάτω της αφήγησης του.

Αυτό συμβαίνει ήδη στα πρώτα δύο επεισόδια του καταληκτικού κύκλου της τριλογίας με το διακριτικό «Νέμεσις» που ακολουθεί τον εμβληματικό «Έτερος Εγώ» και ξεδιπλώνεται στον Cosmote TV.

Είναι σκηνές οι οποίες εκ πρώτης όψεως σε κάνουν να αναρωτιέσαι «τι σχέση μπορεί να έχουν με όσα ξέρουμε και μένουν να απαντηθούν». Όμως όλα στην πορεία θα βρουν το δρόμο τους και τη θέση τους στο σύμπαν του Τσαφούλια.

Η έναρξη του τρίτου κύκλου πραγματοποιείται με αργό ρυθμό και σύνδεση με τα προηγούμενα.

Ο εσωστρεφής και με σύνδρομο Ασπεργκερ Δημήτρης Λαϊνης του Πυγμαλιώνα Δαδακαρίδη πενθεί την απώλεια του στηρίγματος του. Του ανθρώπου που έδινε χρώμα στη «στεγνή» ζωή του. Δηλώνει «παρών» όταν τον καλούν από το πανεπιστήμιο. Ο Βανόρτας του Τάσου Νούσια σε φάση ημιπαραίτησης έπειτα από την επιχείρηση φιάσκο και την απόταξη του από το Σώμα.

Μές τα νεύρα ο υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής του Πέτρου Λαγούτη με ό,τι συνέβη. Με την εν ψυχρώ δολοφονία της Τόνιας μπροστά στα μάτια του, με τη διαπίστωση ότι είχε μπροστά του το «Ερπετό» και δεν πήρε χαμπάρι, με με με…

Ο Μπαρασόπουλος του Μάνου Βακούση είναι να σκάσει με ότι έχει συμβεί. Σε κρίση η σχέση του με την Ελένη Μαρούδα της Κατερίνας Διδασκάλου. Κι αυτά για αρχή.

Ο Ματσάτος του Δημήτρη Καπετανάκου έχει τον δικό του τρόμο να αγωνιά.

Επιφυλάσσει και εκπλήξεις ο Τσαφούλιας.  Μικρή γεύση πήραμε με τη σκηνή της κηδείας της Τόνιας  και την  Αθηνάς Τσιλύρα στην πρώτη, έπειτα από χρόνια, τηλεοπτική εμφάνιση της να «ραγίζει» πέτρες ως χαροκαμένη μάνα με το ξέσπασμά της ή με τη σεκάνς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με  Σπύρο ΠαπαδόπουλοΓιάννη Μπέζο μπροστά στην κάμερα, ως υποστράτηγος ΕΛΑΣ ο ένας και υπουργός Προ.Πο. ο άλλος, η πρώτη φορά έπειτα από την συνυπαρξή τους στους «Απαράδεκτους». Με στιχομυθία «κέντημα». Το σύντομο «πέρασμα» του Σωτήρη Χατζάκη, με το έντονο αποτύπωμα στην πλοκή, που έκανε έναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, νοηματοδοτεί την έναρξη του «ταξιδιού» στον τρίτο κύκλο.

Κι έπειτα με τις εμφανίσεις του Κώστα Αρζόγλου, του Σπύρου Μπιμπίλα, του Θάνου Τοκάκη που κάνει τον μυστικό αστυνομικό και περιφέρεται σαν τοξικομανής ή του Σταν– Στράτου Αντιπαριώτη- να ιντριγκάρουν τον τηλεθεατή για τη συνέχεια.  Συνολικά ο κινηματογραφιστής στα οκτώ επεισόδια της τρίτης ενότητας συστήνει 31 νέους χαρακτήρες.

Όλα όσα εκτίθενται «φωνάζουν» ότι έχει προηγηθεί μελέτη σε κάθε πτυχή της παραγωγής. 

Η βαριά ατμόσφαιρα με μαεστρία αποφορτίζεται με στιγμιαίες δόσεις χιούμορ και δίνουν την ανάσα που χρειάζεται ο θεατής για να «ξαναβουτήξει» στο πολυσύνθετο, πολυεπίπεδο των με ένταση ιστοριών οι οποίες ξεδιπλώνονται με ρυθμό μπροστά στα μάτια του. 

Από τα εγκλήματα με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και τους μύθους του Θησέα στην ταινία και στον πρώτο κύκλο επεισοδίων έχει κυλήσει αρκετό νερό και αυτή τη φορά παρακολουθούμε μια σειρά στιλιζαρισμένη μεν αλλά και ίσως πιο σοφιστικέ από τις δύο προηγούμενες, σε ένα είδος, αυτό του αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, που δεν συναντούμε συχνά στην ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Το spoiler που έδωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης για τη σειρά (Video)

«Πρόσωπο με πρόσωπο»: Νέα εκπομπή με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Γιώργος Μητσικώστας επανακάμπτει ορεξάτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46