search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Ο Δήμος Μυκόνου αμφισβητεί την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ – Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ 

21.02.2023 21:08
mikonos_new

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμος Μυκόνου, καθώς κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ του 2021 στο ΣτΕ.

Ειδικότερα ο Δήμος Μυκόνου, που χαρακτηρίζει «αμφίβολης εγκυρότητας και μεθοδολογίας» τη διαδικασία της απογραφής, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής τα οποία έδειξαν ότι ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι μειωμένος κατά
3,3%.

Το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτει ο Δήμος, υπολογίζει ότι οι κάτοικοι είναι 1.167 περισσότεροι απ’ ότι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, προσθέτει ότι η αύξηση των μόνιμων κατοίκων σε σχέση με το 2011 επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων ανέρχονται σε 2.443, ενώ το 2011 ανέρχονταν σε 1.794 και ότι το 2022 είχαν τιμολογηθεί 1.725.899 κυβικά νερού, έναντι 679.349 το 2011.

Ο Δήμος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι φέτος σε σχέση με το 2011 η απογραφή πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί ενώ καθυστέρησε και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων (προσωρινών και οριστικών).

Η συγκεκριμένη υποκαταγραφή του πληθυσμού αφαιρεί από το Δήμο σημαντικούς πόρους από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τον αδικεί όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδότησης κι από άλλους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, τονίζει ο Δήμος Μυκόνου.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε «ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε τις συνέπειες της αμφίβολης εγκυρότητας και μεθοδολογίας διαδικασία της απογραφής, που έγινε αντικείμενο κριτικής και από τα εγχώρια ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό, θα εξαντλήσουμε όλα τα θεσμικά και νομικά μέσα ώστε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε 40χρονο για τη δολοφονία του πατέρα του

Guns N’ Roses: Οι θρύλοι της rock επιστρέφουν για συναυλία στην Ελλάδα

Release Athens 2023: Η πιο εμβληματική μπάντα του hip-hop, Wu-Tang Clan, έρχεται στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42