search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Γαλλία: «Μία φωνή μου είπε να το κάνω», λέει ο 16χρονος που σκότωσε την καθηγήτριά του (videos)

22.02.2023 15:44
gallia_sxoleio_dolofonia_1200-700_new
credit: Facebook/@St Thomas d'Aquin

Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε ιδιωτικό σχολείο, με έναν 16χρονο μαθητή να μαχαιρώνει και να σκοτώνει, μέσα στη σχολική τάξη, την 50χρονη καθηγήτρια των ισπανικών.

Ο μαθητής συνελήφθη και γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανήλικο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος σκότωσε την καθηγήτριά του επειδή, όπως είπε, τον καθοδήγησε μία φωνή.

Επιτόπου έχουν μεταβεί ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγέ, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν, εξέφρασε την συντριβή της γαλλικής κυβέρνησης για το τραγικό γεγονός.

«Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που συνέβη σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στους δημοσιογράφους. 

Οι μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το σχολείο αφού για προληπτικούς λόγους έμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους για δυο ώρες.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο μαθητής δεν έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και φέρεται να είπε ότι «άκουσε φωνές» τη νύχτα που του έλεγαν να σκοτώσει τη δασκάλα του. Η έρευνα ανατέθηκε από την εισαγγελία στη δικαστική αστυνομία.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Sud Ouest», ο δράστης εισέβαλε στην τάξη την ώρα που η καθηγήτρια Ισπανικών παρέδιδε μάθημα και ξαφνικά της επιτέθηκε.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο 16χρονος μαθητής αφού έβγαλε το μαχαίρι από την τσάντα του, κλείδωσε την πόρτα της τάξης και μαχαίρωσε την καθηγήτρια.

Πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρουν ότι αφού την μαχαίρωσε, βγήκε από την αίθουσα και μπήκε σε μία άλλη. Εκεί ήταν ένας καθηγητής στον οποίο ομολόγησε το έγκλημά του. Υποστήριξε ότι «το βράδυ άκουσε φωνές» που του έλεγαν να σκοτώσει την καθηγήτρια Ισπανικών του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο καθηγητής κατάφερε να του πάρει το μαχαίρι κι έμεινε με τον δράστη μέχρι να αναλάβει η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Έξι νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο – Δύο παιδιά ανάμεσα στα θύματα (Video)

Μαδαγασκάρη: Βίντεο με το «μάτι» του κυκλώνα Φρέντι που «σαρώνει» τη χώρα – Ένας νεκρός, χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μπλίνκεν: Μας απασχολούν πάντα οι ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια της – Τι είπε για τα F- 35 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:14