search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Μυστήριο με σιδερένια μπάλα που ξεβράστηκε σε ακτή – Κατάσκοπος, UFO ή… Dragon Ball; (Videos)

22.02.2023 16:07
bala_new

Μυστήριο έχει προκαλέσει μία μεγάλη σιδερένια μπάλα που βρέθηκε σε παραλία της Ιαπωνίας, καθώς οι Αρχές δεν έχουν ιδέα για το τι είναι το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian η μπάλα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, βρίσκεται στο επίκεντρο πυρετωδών εικασιών από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας.

Ο εντοπισμός της μάλιστα προκάλεσε διάφορα σενάρια. Είναι… κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή μήπως μια μπάλα από τη δημοφιλή σειρά manga «Dragon Ball»;

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν πρόκειται για «αδέσποτη νάρκη» και σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σφαίρα αποτελεί κάποιο κατασκοπευτικό εργαλείο από την Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Υπάρχει όμως και μια πιο λογική εξήγηση: ότι πρόκειται για σημαδούρα πρόσδεσης που απλώς είχε χαλαρώσει και βρέθηκε να επιπλέει.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί τη μπάλα, η οποία είναι πορτοκαλί-καφέ όταν μία κάτοικος της περιοχής την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της, στις αρχές της εβδομάδας, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες εκρηκτικών ντυμένων με προστατευτική ενδυμασία για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε.

Εικόνες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Έξι νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο – Δύο παιδιά ανάμεσα στα θύματα (Video)

Μαδαγασκάρη: Βίντεο με το «μάτι» του κυκλώνα Φρέντι που «σαρώνει» τη χώρα – Ένας νεκρός, χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Γαλλία: «Μία φωνή μου είπε να το κάνω», λέει ο 16χρονος που σκότωσε την καθηγήτριά του (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15