search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:42
MENU CLOSE

Τα βραβεία του ΠΣΑΤ στους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ

22.02.2023 09:23
vraveia_psat_new

Τα «Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2022» απονεμήθηκαν σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής χθες, Τρίτη (21/2).

Τα βραβεία, ως είθισται πια, ήταν χωρισμένα στα Μέσα, παραδοσιακά και ψηφιακά.

Προηγήθηκαν συνεδριάσεις (στις 10 και 14 του μήνα) από την ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ και οι συνάδελφοι – μέλη του Συνδέσμου που βραβεύονται για το 2022, με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ανά κατηγορία ΜΜΕ, είναι:

Από τον χώρο των εφημερίδων οι Γιάννης Λαμπίρης («ΤΑ ΝΕΑ») για τα ρεπορτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ 2022 και Κώστας Πελεκάνος («ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ») για τη συνέντευξη με την Άννα Μπαλάν.

Από τις ψηφιακές εκδόσεις οι Σωτήρης Βετάκης (sdna.gr), για τη σειρά των ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το Ντουμπάι να εμπλακεί στην Ευρωλίγκα με τη δημιουργία ομάδας και τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ, Γιώργος Μπιτσικώκος (sportday.gr), για την επιμέλεια της ενότητας με τίτλο «Τα χαρτάκια της ζωής μας» και Γιάννης Ζωιτός (Sport24.gr), για το αφιέρωμα στην καριέρα του του Γιώργου Πρίντεζη.

Από την τηλεόραση τιμήθηκαν οι Ελένη – Παρασκευή Μιχαηλίδου (OPEN), για τη συνέντευξη με τον 9χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ, Λέανδρο στην  εκπομπή «Open Sport», Λίτσα Ιωάννου (ΑΝΤ-1) για το ρεπορτάζ με τίτλο «Αετός στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ» και Γιώργος Μιμίκος (Κρήτη TV), για τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Αθλητικές Ιστορίες».

Από τον τομέα της WEB TV βραβεύτηκαν οι Παντελής Βλαχόπουλος- Ηλίας Καλλονάς (Sport24.gr) για τη συνέντευξη με τον Ντέμη Νικολαϊδη στην εκπομπή «Game Night».

Στο χώτο του ραδιοφώνου βραβεύτηκαν οι Στέφανος Λεμονίδης – Διονύσης Δελλής (ΑΘΗΝΑ 9,84), για την εκπομπή «Αθήνα-Ντόχα ένα Μουντιάλ Δρόμος» και Νίκος Ζέρβας (BwinSport fm), για την εκπομπή – αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο ΠΣΑΤ βράβευσε και τους φωτοειδησεογράφους Θανάση Σταυράκη για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 και  Νίκο Βήχο για την κάλυψη του αγώνα ΑΡΗΣ –ΑΕΚ και το στιγμιότυπο FAIR PLAY του Αραούχο.

Εξάλλου, με επαμειβόμενο βραβείο ΕΠΟ τιμήθηκε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος (ΝOVA) για τη συνέντευξη με  τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και επαμειβόμενο Βραβείο ΕΟΚ απονεμήθηκε στον Θόδωρο Φελάνη (ΕΡΤ3) για το ρεπορτάζ από το κοινό ταξίδι των εφηβικών ομάδων του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ, μέσω του οποίου στάλθηκε ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ειδικές βραβεύσεις του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, οι έπαινοι στους μαθητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ (στους οποίους θα δοθεί κι ένα συμβολικό ποσό) καθώς και οι τιμητικές διακρίσεις στους δημοσιογράφους-συγγραφείς.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά στην τηλεθέαση για το «Σασμό» με διαφορά μόλις 5.000 ζευγάρια μάτια

ΕΡΤ: Ειδική εκπομπή για τον ένα χρόνο από την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η «μάχη» της τηλεθέασης κρίθηκε στις λεπτομέρειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38