search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 03:22
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει στη φυλακή για άλλους έξι μήνες – Η απόφαση του δικαστηρίου (video)

23.02.2023 13:48
pispirigkou_1101_new

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για άλλους έξι μήνες, ενόψει της συμπλήρωσης -στις αρχές Απριλίου- 12 μηνών προσωρινής κράτησης για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, συντασσόμενο και με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

«Το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών», είχε τονίσει η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την απόρριψη του σχετικού αιτήματος.

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης. «Η κ. εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα, ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Κούγιας.

Επίσης, ο Κούγιας ισχυρίστηκε πως κανένας δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη στο κοριτσάκι και είπε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη.

Παράλληλα ανέφερε πως εάν η εντολέας του αφεθεί ελεύθερη έχει γνωστή κατοικία, καθώς θα μένει μαζί με τη μητέρα της στο χωριό της, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να τελέσει άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κριθεί προφυλακιστέα στις 4 Απριλίου, μετά την απολογία της για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στην πορεία, της ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή (24/2).

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη οι υπεύθυνοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι όπου πέθαναν 28 ηλικιωμένοι από κορωνοϊό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 64χρονη γυναίκα που έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε υπόμνημα ο πατέρας Αντώνιος – «Ανύπαρκτη ποινική υπόθεση στηριγμένη σε ψεύδη και αναλήθειες» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:50