search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:54
MENU CLOSE

Netflix: Μειώνει την συνδρομή σε περισσότερες από 30 χώρες

24.02.2023 13:26
Έρευνα: Ένας στους 10 προτιμά το Netflix από το σεξ - Media

Καμπάνια προσέλκυσης νέων συνδρομητών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη ξεκινάει το Netflix.

Συγκεκριμένα, η συνδρομητική πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι προχωράει σε μείωση στις τιμές στα συνδρομητικά του πακέτα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Οι περικοπές ισχύουν για ορισμένα πακέτα, με τα τέλη συνδρομής να πέφτουν ακόμα και κατά το ήμισυ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι μειώσεις αφορούν σε διάφορες χώρες στην Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την υποσαχάρια Αφρική και την Μέση Ανατολή, όπου έχει κριθεί ότι υπάρχει αυξανόμενο κόστος ζωής.

Ενδεικτικά, μερικές από τις χώρες στις οποίες μειώνονται τα τέλη συνδρομής είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κροατία, η Βενεζουέλα, η Κένυα και το Ιράν.

Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη, όπου η μέση συνδρομή είναι υψηλότερη από άλλες χώρες.

Τα τελευταία χρόνια το Netflix αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες streaming, οι οποίες έχουν «κλέψει» ένα μεγάλο μέρος της συνδρομητικής πίτας.

«Τον Ιανουάριο, το Netflix ανακοίνωσε αριθμούς συνδρομητών για το τέταρτο τρίμηνο, οι οποίοι ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, εν μέρει χάρη στη φθηνότερη συνδρομητική υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις καθώς και στις επιτυχημένες νέες κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν. Η πλατφόρμα ροής, η οποία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την Disney+ και άλλους παίκτες, ενήργησε εύστροφα για να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές προκλήσεις. Ως απάντηση στη μείωση του αριθμού των συνδρομητών πέρυσι, το Netflix περικόπτει θέσεις εργασίας, μειώνει τις τιμές και προσαρμόζει το επιχειρηματικό του μοντέλο. H στρατηγική του Netflix απέδωσε καρπούς, βοηθώντας την τηλεοπτική και κινηματογραφική πλατφόρμα να παραμείνει επίκαιρη σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί των καταναλωτών είναι πιεσμένοι», σχολίασε στον Guardian η επικεφαλής επενδύσεων στο Interactive Investor Victoria Scholar.

«Μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2022, οι μετοχές του Netflix ανακτούν έδαφος, σημειώνοντας ράλι άνω του 40% τους τελευταίους έξι μήνες. Ωστόσο, η μετοχή βρίσκεται υπό πίεση από το peak του Ιανουαρίου, με πτώση άνω του 10% τις τελευταίες 30 ημέρες, καθώς εξασθενεί η διάθεση για ρίσκο στις μετοχές», κατέληξε προσπαθώντας να ερμηνεύσει την συγκεκριμένη κίνηση του Netflix.

Διαβάστε επίσης:

Ζωντανά από τον ΑΝΤ1+ τα βραβεία της FIFA για το 2022

Τηλεθέαση: Πόσοι είδαν το ντιμπέιτ Οικονόμου – Τσαπανίδου

Τζον Μότσον: Σίγησε η φωνή του BBC που έδινε «χρώμα» στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:46