search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:39
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: «Έκλαιγα πολύ, είμαι τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες» – Η μαρτυρία της 6χρονης Φατμά για την ΕΜΑΚ (Video)

24.02.2023 21:57
fatma emak toyrkia – new

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open έδωσε η 6χρονη Φατμά από την Τουρκία, η μικρή που είχε παγιδευτεί μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία κάτω από τόνους μπάζα για πάνω από ένα 24ωρο.

Η Φατμά, παρά την εξάντλησή της βρήκε το κουράγιο να φωνάξει με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να ακούν τις φωνές της και να ξεκινούν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η 6χρονη αναφέρθηκε στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κάτω από τα συντρίμμια πριν την απεγκλωβίσουν οι Έλληνες διασώστες.

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεββάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω», είπε το 6χρονο κορίτσι.

«Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή», συνέχισε η ίδια για την περιπέτεια που έζησε.

Στο Open μίλησε και ο παππούς της μικρής Φατμά ο οποίος σημείωσε: «Την πρώτη στιγμή όταν ακούσαμε φωνές στα συντρίμμια είδαμε τους διασώστες, τους φωνάξαμε και ήρθαν κατευθείαν. Τους ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά τους και που έσωσαν το κορίτσι μας».

Η 7χρονη αδελφή της, η οποία βρισκόταν μαζί της κάτω από τα χαλάσματα δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ. Ήταν μάλιστα τέτοια η στεναχώρια τους, που ένας από τους διασώστες λύγισε, πέφτοντας στα γόνατα απαρηγόρητος.

Η μικρή έχασε την οικογένειά της και πλέον έχει ως μοναδικό στήριγμά της τον παππού της, ο οποίος συγκινημένος ευχαριστεί επίσης τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία να μπει σε ειρηνευτικές συνομιλίες

Οχάιο: Ο εκτροχιασμός τρένου με χημικά σκότωσε σχεδόν 45.000 ζώα (Photos/Videos)

Γιατί ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ διέκοψε την ενός λεπτού σιγή – «Όρθιοι για όλα τα θύματα από το 2014» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:38