search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:54
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων κρουζ

24.02.2023 00:36
korea_valistikos

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Πέμπτη τέσσερις πυραύλους κρουζ Hwasal-2 προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ανατολικών ακτών της, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Οι τέσσερις πύραυλοι φέρονται να έπληξαν τον προκαθορισμένο στόχο αφού διένυσαν απόσταση 2.000 χιλιομέτρων σε διάστημα 10.208-10.224 δευτερολέπτων.

Η άσκηση καταδεικνύει την ικανότητα της Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύσει «θανατηφόρα πυρηνική αντεπίθεση εναντίον εχθρικών δυνάμεων», υπογραμμίζει το KCNA.

Οι νέες πυραυλικές δοκιμές σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ και τις απειλές της Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφής του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τα ναυτικά γυμνάσια κοντά στη χώρα της διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Ειρηνικός Ωκεανός θα μετατραπεί σε «πεδίο βολής».

Διαβάστε επίσης:

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

R. Kelly: Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης – Ένοχος για παιδική πορνογραφία και αποπλάνηση

Σολτς: Ας μην έχουμε «αυταπάτες» για την Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:54