search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Γρεβενά: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση

25.02.2023 14:54
mitsotakis_grevena

Την αισιοδοξία του ότι στις εκλογές οι πολίτες θα δώσουν στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο της εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε πολίτες στο πλαίσιο περιοδείας του στα Γρεβενά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες της πόλης των Γρεβενών «να συστρατευθούμε όλοι μαζί στον μεγάλο αγώνα, στις εκλογές της άνοιξης, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την ανοδική πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει για τη χώρα. Να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα ψηλά με τη ΝΔ αυτοδύναμη και ισχυρή».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπογράφουμε πάλι μια νέα συμφωνία αλήθειας. Διότι θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα οποία σας λέω για το μέλλον θα τα κάνουμε πράξη. Και έχετε δείγματα γραφής τώρα. Διότι όταν σας έλεγα το 2019 ότι έχουμε σχέδια για την πατρίδα, είμαι βέβαιος ότι πολλοί -ενδεχομένως και καλόπιστα- να είχατε τις αμφιβολίες σας. Δεν είχαμε δοκιμαστεί, δεν είχαμε εκλεγεί».

«Τώρα είμαστε στο 2023. Τώρα συγκρίνετε μια τετραετία Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Και έχετε μπροστά σας μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή: Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; Θα πάμε σε ένα περιβάλλον όπου η περιφερειακή ανάπτυξη είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση ή θα μείνουμε σε σχέδια επί χάρτου τα οποία ουδέποτε μπορούσαν να υλοποιηθούν; Θα εξακολουθούμε να έχουμε μια χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορά της, μετράει στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε σε εποχές τριτοκοσμικών αναζητήσεων και άλλων γεωπολιτικών ανησυχιών;», είπε, στην ουσία θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές, οι εκλογές της άνοιξης, έχουν τη δική τους ξεχωριστή κρισιμότητα. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Γνωρίζει καλά ποιο είναι το συμφέρον του, το ατομικό του συμφέρον αλλά και το συλλογικό συμφέρον. Το συμφέρον της ατομικής και της συλλογικής προκοπής. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα στείλει τελικά το μήνυμα ότι η ισχυρή ΝΔ πρέπει να συνεχίσει αυτήν την πορεία προς την ανάταξη, προς την πρόοδο, παρά τις δυσκολίες, τις οποίες δεν κρύψαμε ποτέ», συμπληρώνοντας πως «δεν πρόκειται, χάριν της προεκλογικής περιόδου, να μπω στον πειρασμό να σας τάξω πράγματα τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω. Αυτά τα αφήνω για άλλους οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο “να σκίζουν μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο” και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν τελικά τη μεσαία τάξη».

Μάλιστα, απευθυνόμενος και στα κομματικά στελέχη, υπογράμμισε ότι «μιλάμε για το έργο μας. Μιλάμε για το μέλλον, για τα σχέδια τα οποία έχουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση. Νομίζω ότι ούτε εσάς σας ενδιαφέρει. Οι πολίτες νοιάζονται τελικά για το ποιος θα λύσει τα προβλήματά τους. Από εκεί και πέρα, θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση αλλά θα συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη να παλεύουμε για τη δική σας προκοπή και το δικό σας καλό», ενώ σημείωσε ότι «θέλω όχι απλά να κερδίσουμε τα Γρεβενά, αυτό το θεωρώ δεδομένο, θέλω πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στα Γρεβενά από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές του 2019» (υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Γρεβενών εξελέγη ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος και διεγράφη από το κόμμα).

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Η πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Παππά δείχνει ότι τα βαρίδια του παρελθόντος τον κρατούν γερά

Τσαπανίδου: «Ο Νίκος Παππάς έκανε το καθήκον του – Έβαλε πλαίσιο στο τηλεοπτικό τοπίο και έφερε χρήματα στο Δημόσιο»

ΣΥΡΙΖΑ: Η γραμμή άμυνας μετά την καταδίκη Παππά – Ομόθυμη η στήριξη από το εσωτερικό του κόμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:46