search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Hellenic Train: Ταλαιπωρία για 450 επιβάτες που εγκλωβίστηκαν όταν έπεσαν στο τρένο ηλεκτροφόρα καλώδια

28.02.2023 19:50
treno876- new

Απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train σημειώθηκε στον σταθμό του Παλιοφάρσαλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το efsyn.gr, οι 450 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι 56 που αναχώρησε στις 13.20 από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, είναι πρακτικά εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια περιμένοντας να έρθουν τεχνικοί και μηχανές για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συρμός είχε φθάσει στον Παλαιοφάρσαλο και την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται πάνω από το τρένο.

Η έκρηξη είχε ως συνέπεια να κοπεί το καλώδιο των 25.000 βολτ και να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί.

Ο συρμός βρίσκεται ήδη πάνω από μια ώρα σταματημένος και δεν επιτρέπεται στους επιβάτες να βγουν έξω καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν από την υψηλή τάση και πιθανές διαρροές. 

Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η αμαξοστοιχία IC 56 παραμένει στο σταθμό του Παλαιοφαρσάλου με «σημαντική καθυστέρηση», λόγω «τεχνικού προβλήματος καλωδίου ηλεκτροκίνησης».

Με δεύτερη ανάρτησή της η εταιρεία ενημερώνει ότι λόγω της καθυστέρησης το δρολομόγιο θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία από το Παλαιοφάρσαλο για τη Λάρισα, την Κατερίνη, το Πλατύ και τη Θεσσαλονίκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειωθεί φωτιά σε αμαξοστοιχία εν κινήσει που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Δηλητηρίασαν την σκυλίτσα του – Τι έδειξε η νεκροψία

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λακωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιος ο ρόλος της ουσίας τροπονίνη στον θάνατο της Τζωρτζίνας;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:46