search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:30
MENU CLOSE

Ουκρανία: Πονοκέφαλος για τους Ρώσους τα ουκρανικά drones – Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα ζήτησε ο Πούτιν (videos)

01.03.2023 16:00
drone_oukrania_rosia_polemos_1200-700_0103_new

Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα σύνορα ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη απείλησαν τα τελευταία 24ωρα στόχους στην ρωσική επικράτεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο 24ωρο ένα drone συνετρίβη μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, όπως έγινε γνωστό από τοπικό αξιωματούχο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, ζήτησε να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς οι πτήσεις των drones γίνονται πλέον πολύ βαθειά μέσα στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Την Τρίτη (28/2) ένα τέτοιο αεροσκάφος συνετρίβη 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ενώ άλλα δύο κατερρίφθησαν στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν επίσης τον εναέριο χώρο πάνω από την Αγία Πετρούπολη, επειδή κι εκεί εντοπίστηκε κάποιο drone, ενώ αρκετοί ρωσικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για πυραυλική επίθεση, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι απέδωσαν τις πληροφορίες αυτές σε δράση χάκερς.

«Για το επεισόδιο με τη συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιφέρεια Κόλομνα, στόχος ήταν πιθανώς μία πολιτική βιομηχανική μονάδα, που δεν υπέστη ζημιές», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας ότι «το θέμα διερευνάται από την FSB και τις συναρμόδιες αρχές».

Δεν διευκρινίστηκε ποιος θα μπορούσε να είναι στόχος του drone, αλλά κοντά στο χωριό Γκουμπάστοβο, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος υπάρχουν εγκαταστάσεις του ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν βγαίνει το συμπέρασμα ότι το drone είναι πιθανότατα ουκρανικής κατασκευής και έχει βεληνεκές 800 χιλιομέτρων, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο εκρηκτικών.

Νωρίτερα οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταρρίψει ένα ουκρανικό drone στην περιοχή Μπριάνσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπως ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ. Δεν υπάρχουν τραυματίες από τη κατάρριψη του drone.

Από τις τοπικές αρχές έγινε επίσης γνωστό ότι άλλα τρία drones απείλησαν το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με τη Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε drones για να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κράσνονταρ, στη νότια Ρωσία και στη γειτονική Αντιγκέα. Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατερρίφθησαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι έχει χρησιμοποιήσει drones για αρκετές επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων μέσα στη ρωσική επικράτεια και στην Κριμαία.

Διαβάστε επίσης:

Τα δέκα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στον κόσμο (Videos)

Τουρκία – Ερντογάν: Οι εκλογές «Θεού θέλοντος» θα γίνουν στις 14 Μαΐου

Τομ Σάιζμορ: «Καμιά ελπίδα» λένε οι γιατροί – Η οικογένεια καλείται να αποφασίσει για το τέλος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:30