search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:43
MENU CLOSE

Τέμπη: Ξεσπά μητέρα επιβαίνοντα: «Περίμενα το παιδί μου αλλά δεν ήρθε»

01.03.2023 07:58
hellenic trtain new

Η αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη από την σύγκρουση τρένων κορυφώνει την αγωνία των συγγενών των επιβατών που επέβαιναν στις μοιραίες αμαξοστοιχίες.

«Πού μπορώ να μάθω εάν ζει το παιδί μου;» ρωτούσε μια μητέρα τους αστυνομικούς που βρίσκονται στον σταθμό του ΟΣΕ προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία των επιβατών-τραυματιών που έφτασαν από την Λάρισα.

«Βρίσκομαι τρεις ώρες στον σταθμό και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου. Δεν ξέρω εάν ζει και πού βρίσκεται. Η αστυνομία μας είπε να πάρουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία. Περίμενα σε κάθε λεωφορείο να δω το παιδί μου, αλλά δεν ήταν πουθενά», λέει η μητέρα, ξεσπώντας πως τόσες ώρες δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από τις αρχές.

Στον σταθμό του ΟΣΕ έφτασαν περίπου 200 άτομα από την Λάρισα, εκ των οποίων κάποιοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σπίτι τους με τις οικογένειές τους.

Συγκλονιστικές εικόνες έξω από τα νοσοκομεία

Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν έξω από τα νοσοκομεία μανιωδώς τα παιδιά τους ανάμεσα στα θαύματα και τους τραυματίες.

Η εικόνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λάρισας είναι απελπιστική με το Γενικό να μέτρα 14 νεκρούς και 20 τραυματίες με τον έναν από αυτούς να διακομίζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές. Από την άλλη πλευρά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αριθμεί 9 νεκρούς, 48 τραυματίες, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δυο παιδία 7 χρονών και 9 μηνών σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Σύγκρουση τρένων: Τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς 

«Πάμε και όπου βγει» είπε ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου στον ασύρματο – Τι κατήγγειλε επιβάτης (Video)

Τέμπη: Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32