search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Δυστύχημα στα Τέμπη: Πειθαρχική παρέμβαση για τις τηλεοπτικές δηλώσεις δικηγόρων

03.03.2023 16:33
tempi_distichima_treno_0103_1200-700_3_new

Την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των δικηγόρων για τις τηλεοπτικές δηλώσεις τους αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών ζητεί η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήση Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων ζητεί να ελεγχθεί η περίπτωση οι συγκεκριμένοι δικηγόροι να «εκδηλώνουν συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος». Το ΔΣ του ΔΣΑ έχει καλέσει τα μέλη του «να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων».

Με απόφαση του το ΔΣ του ΔΣΑ έχει καταδικάσει απερίφραστα τις συγκεκριμένες συμπεριφορές σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως είναι και «πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος».

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, πρέπει «να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα του δυστυχήματος

Αποκαλύψεις από πρώην διευθυντή ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μέχρι το 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας

Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» – Η ανατριχιαστική ανάρτηση των διδύμων και της ξαδέρφης τους πριν το δυστύχημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:42