search
ΠΕΜΠΤΗ 07.05.2026 00:07
MENU CLOSE

Eurovision 2023: Η χώρα που δεν έχει επιλέξει ακόμα τραγούδι και τα προγνωστικά τη βγάζουν… φαβορί με διαφορά! (Videos)

03.03.2023 13:38
eurovision-2023-new

Φαντάζει σουρεαλιστικό, αλλά 14 στοιχηματικές δίνουν προβάδισμα για νίκη της Σουηδίας στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με σημαντικό ποσοστό έναντι άλλων υποψηφιοτήτων και ενώ η διαδικασία επιλογής τραγουδιού στη σκανδιναβική χώρα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αύριο, 4 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο σουηδικός ημιτελικός στην πόλη Όρνσκολντσβικ και το επόμενο Σάββατο, 11 του μήνα, ο τελικός στην Στοκχόλμη. Συνολικά 16 τα υποψήφια τραγούδια, καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα που διεκδικούν το «εισιτήριο» για το Λίβερπουλ και την εκπροσώπηση της χώρας του ευρωπαϊκού Βορρά.

Οι στοιχηματικές δίνουν πολύ χαμηλές αποδόσεις στη Σουηδική εκπροσώπηση, εννέα ημέρες πριν από την ανάδειξη εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό, και συνολικά δίνουν ποσοστό 31% στην πιθανότητα νίκης της Σουηδίας, σύμφωνα με το εξειδικευμένο σάιτ eurovisionworld.

Ως δεύτερη επικρατέστερη για κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση εμφανίζεται η Φινλανδία αλλά με ποσοστό πιθανοτήτων στο μισό (15%) από εκείνο του πιστώνουν στη Σουηδία, παρότι οι Νορβηγοί έχουν ήδη επιλέξει το τραγούδι- συγκεκριμένα το «Cha cha cha» του ράπερ «Κάαρια» (κατά κόσμο Γιέρε Πόεχονεν)-, ένα ελεκτρο ραπ κομμάτι.

Αν και υπάρχει παραδοξότητα σε όλο αυτό περι την σουηδική εκπροσώπηση, ειδικοί περι τον θεσμό υποστηρίζουν πως υπάρχει εξήγηση. Και δεν είναι άλλη από τις ίδιες τις υποψηφιότητες κομματιών και καλλιτεχνών. Ανάμεσα τους οι Μαρία Σουρ (Maria Sur) με το κομμάτι «Nevergiveup», Πάνετοζ (Panetoz) με το τραγούδι «Onmyway», η Λορέεν (Loreen)- νικήτρια του διαγωνισμού το 2012 με το «Euphoria», αν θυμάστε- με το τραγούδι «Tatoo» η μπάντα SmashintoPieces με το «Sixfeetunder», οι Μάρκους και Μαρτίνους (Markus & MArtinus)- με παγκόσμιο γκελ ιδίως στους εφήβους- με το κομμάτι «Air» αλλά και ο Πολ Ρέι (Payl Rey) me τo «Royals» , συμμετοχές «δυνατές», όπως λέγεται.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα με το «Whattheysay» του Victor Vernicos (Βίκτωρ Βερνίκος) εμφανίζεται στην 32η θέση της λίστας με πιθανότητες νίκης- για την ώρα- μικρότερες του 1%.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Η ριψοκίνδυνη κίνηση του Μαθιού φέρνει τα πάνω κάτω (Videos)

Τέμπη: Τι ακριβώς εννοούσε ο Άρης Πορτοσάλτε μιλώντας στην ΕΡΤ για την τραγωδία;

Η αντίδραση της Ράνιας Τζίμα στην… «απορία» Πρετεντέρη – Αποθέωση για την παρουσιάστρια στο Twitter (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 07.05.2026 00:07