search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:22
MENU CLOSE

Ψηλά οι υποκλοπές από το ΠΑΣΟΚ – Πίεση Ανδρουλάκη στους βουλευτές για μεγαλύτερη προεκλογική μάχη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2271
02-03-2023
03.03.2023 06:00
androylakis-new (2)

Με τον αέρα της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) και τους μύδρους κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με το επιτελείο του προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε στην PEGA τις τελευταίες μέρες του ως ευρωβουλευτή, καθώς είναι πιθανό να μην βρεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (13-16 Μαρτίου) λόγω της προεκλογικής μάχης, η οποία ενδέχεται να ξεκινήσει με την προκήρυξη των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν η ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στη Λάρισα δεν αλλάξει κάτι στον χρόνο των εκλογών, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η 9η Απριλίου είναι πιο πιθανή για να στηθούν κάλπες. Πρόσωπα από το περιβάλλον του Ανδρουλάκη θεωρούν ότι οι πρωθυπουργικές διαρροές ευσταθούν και περιμένουν την επόμενη κίνηση του Μητσοτάκη, η οποία μπορεί να γίνει είτε στο Υπουργικό Συμβούλιο είτε με κάποιο διάγγελμα. Σε κάθε περίπτωση ο Ανδρουλάκης μαζί με τους συνεργάτες του έχει συμπληρώσει ολόκληρη τη λίστα με τις περιοχές στις οποίες θα δώσει το «παρών».

«Παρακράτος Μαξίμου»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την επαναφέρει στο προσκήνιο δείχνοντας με έναν τρόπο και το στίγμα που θα ακολουθήσει ο ίδιος στον δρόμο προς τις κάλπες. Οι δηλώσεις του ήταν πολύ επιθετικές κατά της κυβέρνησης, και μάλιστα επανέφερε τη ρητορική περί «παρακράτους Μαξίμου».

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε. Και αυτό αποδεικνύεται από δύο στοιχεία: Πρώτον, μετά την παρακολούθηση Κουκάκη γίνεται νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση των θυμάτων που δεν έχει βρεθεί κάτι με την παρακολούθησή τους. Μετά την αποκάλυψη της δικής μου υπόθεσης – δηλαδή της απόπειρας του Predator και της παρακολούθησης του κινητού μου τηλεφώνου –, παρ’ όλο που η κυβέρνηση είπε ότι θέλει το φως και τη διαφάνεια, θέσπισε νόμο που επιτρέπει την ενημέρωση, σε κάποιες περιπτώσεις, τρία χρόνια μετά. Άρα μετά τις εθνικές εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη των ενόχων αυτού του παρακρατικού μηχανισμού» είπε ο Ανδρουλάκης.

Πηγαίνοντας το θέμα ένα βήμα παρακάτω έκανε έκκληση να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων. Είναι προφανές ότι ύστερα από αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του συντάγματος δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός».

Το επόμενο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ θα πιέσουν πολύ για το θέμα των παρακολουθήσεων επαναφέροντας το αίτημά τους για εκλογές χωρίς σκιές. Βλέποντας την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ – αν και, όπως λένε, δεν εμπλέκονται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων – στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι είναι ο μοναδικός χώρος ο οποίος μπορεί να «κουβαλήσει» το θέμα των υποκλοπών όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Μία υπόθεση που, όπως λένε, έγινε γνωστή λόγω των κινήσεων του Ανδρουλάκη.

Μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να εκμεταλλευτούν την αναμπουμπούλα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας «προεκλογική σημαία» τον Παύλο Πολάκη καθώς και την καταδίκη του Νίκου Παππά. Συνεργάτες του Ανδρουλάκη θεωρούν ότι τα δύο στελέχη είναι «η καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αυτή τη στιγμή έχει πληγωθεί βαριά. «Ο τρόπος που μιλούσε ο Παύλος Πολάκης αλλά και τα θέματα τα οποία έθιγε, ήταν σε απόλυτη γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα και τις βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ» λένε στο «Ποντίκι» κορυφαία στελέχη.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Παππά, στη Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν: «Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να επηρεάσει τον διαγωνισμό για να πάρουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες τις τηλεοπτικές άδειες. Υπερέβη τα καθήκοντά του και καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κρατάει στα ψηφοδέλτιά του. Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν “Πολάκηδες” η Νέα Δημοκρατία θα είναι πιο χαρούμενη από ποτέ». Η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και πως εξαιτίας του παραμένει στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενισχυθεί όλο το επόμενο διάστημα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν φωνές που μιλούν για διαγραφή ή απομάκρυνση του Παππά από τα ψηφοδέλτια, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Εύα Καϊλή. «Όταν προέκυψε ζήτημα δικαστικής διερεύνησης και δίωξης της κ. Καϊλή, η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, ταχύτατη και αμέσως διαγράφτηκε από το κόμμα. Από τη στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τον κ. Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το είχε λάβει πιο σοβαρά υπόψη, ιδίως από τη στιγμή που έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών».

Πού θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη σε τρεις περιοχές – όπως προβλέπει ο νόμος – και σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την Ξάνθη, όπου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σπούδασε στο Πολυτεχνείο και έζησε στην περιοχή.

Πέρα από τη δική του υποψηφιότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει από τους υποψήφιους βουλευτές του μεγαλύτερο αγώνα και πιο έντονη μάχη, κάνοντας μάλιστα δύο – τρεις παρατηρήσεις σε κορυφαίους υποψήφιους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το πένθος η αναζήτηση ευθυνών – Μήνυμα ότι η παραίτηση Καραμανλή δεν αρκεί

Σοκ στην κυβέρνηση από την τραγωδία στα Τέμπη

Τι αποκαλούν στο ΠΑΣΟΚ «ισχυρό διψήφιο ποσοστό» – Πώς θα προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:22