search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:45
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το πένθος η αναζήτηση ευθυνών – Μήνυμα ότι η παραίτηση Καραμανλή δεν αρκεί

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2271
2/3/2023
02.03.2023 06:00
tsipras-new

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ακολουθώντας την γραμμή πως «είναι η ώρα του πένθους και όχι της αναζήτησης ευθυνών».

Τον τόνο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με το μήνυμα του από τα Τέμπη και μετά την ενημέρωση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής: «Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλά νέα παιδιά. Δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες, αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους».

Ένα δείγμα των διαθέσεών της έδειξε η Κουμουνδούρου με τον επίσημο σχολιασμό της παραίτησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή: «Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αίτια της παραίτησής του» ανέφερε η ανακοίνωση και προσέθετε πως «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του υπουργού του, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική. Στην ώρα της όμως, όχι την ώρα του πένθους».

Στο παρασκήνιο πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι ετοιμοπόλεμος έχοντας συγκεντρώσει το υλικό που πιστοποιεί ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν καταγγελίες για την εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου και των τρένων και την απαξίωση του προσωπικού, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορούσε και δεν έκανε τίποτα.

«Τι ακριβώς θα πήγαινε να κάνει ο πρωθυπουργός στο κέντρο τηλεδιοίκησης;» διερωτώνταν στελέχη του κόμματος, αναφερόμενα στην επίσκεψη -που είχε προγραμματιστεί αλλά λόγω του δυστυχήματος ακυρώθηκε- στο  Κέντρο Τηλεδιοίκησης -Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος.

Και παρέπεμπαν στις καταγγελίες του προέδρου  των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια για τα συστήματα φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης που δεν λειτουργούν καθώς και στην περσινή  επιστολή παραίτησης προς την ΕΡΓΟΣΕ του Χρήστου Κατσιούλη, προέδρου της επιτροπής ETCS, η οποία είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο με την οποία μεταξύ άλλων σήμαινε συναγερμό για θέματα ασφάλειας.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα που δεν λειτουργούσαν αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του χθες το πρωί από τα Τέμπη όπου μετέβη από το βράδυ με εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Πέραν των ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έδωσε έμφαση στα θέματα αλληλεγγύης, προς τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, απευθύνοντας κεντρικά προς τα μέλη του και όλους τους πολίτες κάλεσμα για αιμοδοσία. Σε αιμοδοσία προχώρησε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, αμέσως μετά την επίσκεψη στον τόπο του δυστυχήματος.

Στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το νοσοκομείο που είχαν μεταφερθεί τραυματίες, εγκαυματίες αλλά και οι σοροί των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση των τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι νέα παιδιά.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους ευχαριστήσει για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος για να περιθάλψουν τους τραυματίες και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας ο κ. Τσίπρας συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η ανθρωπιστική συνδρομή ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας

Η «επιθεώρηση» Μπλίνκεν στο ελληνικό οικόπεδο

Τέλος εποχής για τη ΝΔ – Τι σηματοδοτεί η απόφαση Καραμανλή για το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:45