search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:44
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήρθαν από τη Γερμανία για κηδεία και σκοτώθηκαν στο πρώτο βαγόνι – Δεν το πίστεψα»

05.03.2023 14:10
treno distixima tempi876- new

Στην Αδριανή Δράμας θα γραφτεί, τη Δευτέρα, η τελευταία πράξη του δράματος για τις δύο αδελφές που ήρθαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα για κηδεία και έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως είπε ο αδελφός των δύο γυναικών, Στέλιος Κουκουριώτης, στο in.gr, οι τρεις τους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παρευρεθούν στην κηδεία της ξαδέλφης τους.

«Φύγαμε την ίδια ώρα από την Αθήνα, εγώ ξεκίνησα με αυτοκίνητο για να επιστρέψω στο Αγρίνιο. Οι αδερφές μου επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι. Για το δυστύχημα με ειδοποίησαν φίλοι από τη Γερμανία που έβλεπαν ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια. Εγώ δεν είχα δει τηλεόραση, αν και είχα φτάσει στο Αγρίνιο. Στην αρχή δεν το πίστεψα. Λόγω της ώρας. Κανονικά το τρένο θα έπρεπε να είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Όταν θα έφταναν εκεί οι αδερφές μου θα ταξίδευαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο για να πάνε στο χωριό μας στη Δράμα», περιέγραψε.

»Μπήκα στο ίντερνετ για να βρω πληροφορίες. Διάβασα ότι υπήρχε καθυστέρηση και έτσι κατάλαβα ότι οι αδερφές μου ήταν στο μοιραίο τρένο. Μόλις ξημέρωσε, μαζί με τον γιο μου, πήραμε το αυτοκίνητο και πήγαμε στη Λάρισα. Οι αδερφές μου δεν υπήρχαν ούτε στη λίστα των νεκρών, ούτε στη λίστα των τραυματιών. Στο νοσοκομείο της Λάρισας οι σκηνές μπορείτε να καταλάβετε πώς ήταν. Οι συγγενείς παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο. Έκλαιγαν και οδύρονταν», συνέχισε.

Οι αδελφές του, Ευαγγελία και Χρυσούλα, ταυτοποιήθηκαν το Σάββατο με το DNA που έδωσαν οι κόρες τους.

«Περιμένουμε να έρθουν αύριο Δευτέρα οι σοροί των αδερφών μου. Ζητήσαμε από το γραφείο τελετών να μην τις φέρουν σήμερα γιατί δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα φέρετρα. Καταλαβαίνετε γιατί…», εξήγησε, τονίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι να δικαιωθεί η μνήμη τους και να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη τραγωδία.

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος για τραγωδία στα Τέμπη: «Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα»

Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για την τραγωδία (Video)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Κοιμάται λίγο, ξυπνάει, λέει συνεχώς “μυρίζει καμένο”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48