search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Δυστύχημα στα Τέμπη: Με υπογραφή Χαυτούρα το παραπεμπτικό για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

07.03.2023 15:48
anarrotiki xautouras ose- new

Με την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκου Χαυτούρα πήρε αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο γιατρός έχει ήδη τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και αναμένεται η παραπομπή του στο πειθαρχικό, ενώ με απόφαση του ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται από τα ψηφοδέλτια .

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», προσθέτει μεταξύ άλλων.


Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, που δημοσίευσε το taxydromos.gr, ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Επίσης, ζήτησε από συνάδελφό του ιατρό να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ο ίδιος δήλωνε αδυναμία συνταγογράφησης.


Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση, ενώ είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

Εν τ ω μεταξύ, τη δική του εκδοχή των γεγονότων παρουσίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή.

«Τον είδε ο συνάδελφός μου έμπειρος γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία. Ο κάθε γιατρός είναι αυτόνομος και μπορεί να κρίνει μέσα από τη δική του επιστημονική άποψη. Εγώ μπορεί να είχα μια επιστημονική άποψη και να έκανα μια σύσταση, αλλά από κει και πέρα όμως δεν είμαστε στο στρατό να δώσουμε διαταγές. Πρέπει εκείνος που έχει υπηρεσία εκείνη την ώρα στα εξωτερικά ιατρεία να αποφασίσει».

Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή – Το πόρισμα της ΕΔΕ

Ευθύνες σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου που φέρονται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη, φαίνεται να προκύπτουν από το πόρισμα της ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ένορκης εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας.

Παράλληλα, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέτασηδεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Έφοδος ελεγκτών της ΡΑΣ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ – Αναζητούν στοιχεία σε αρχεία και έγγραφα (video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή – Το πόρισμα της ΕΔΕ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Παροχή στοιχείων από τους εμπλεκόμενους φορείς ζητά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:29