search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:43
MENU CLOSE

Τέμπη: Νέα εξέταση DNA ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων που παρέλαβαν σφραγισμένα φέρετρα (Videos)

07.03.2023 10:09
ekav_tempi_new

Να τους δοθεί η άδεια ώστε, με δικούς τους πραγματογνώμονες, να μπορέσουν να κάνουν νέα εξέταση DNA στις σορούς των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ζητούν οικογένειες που παρέλαβαν σφραγισμένα φέρετρα. 

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (7/3) στο MEGA, εξήγησε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν να είναι σίγουροι πως μέσα στα κλειστά φέρετρα, που τους παραδόθηκαν, είναι πραγματικά τα παιδιά τους.

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως οι οικογένειες που εκπροσωπεί καταγγέλλουν πως είναι εντολή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα.

«Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι, οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία» είπε, προσθέτοντας ότι είναι εν αναμονή του ορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή. 

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς το δικαίωμα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

Πλεύρης: Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν τα φέρετρα

Λίγο αργότερα, στο ίδιο κανάλι, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν τα φέρετρα.

Ο ίδιος είπε πως οι συγγενείς μπορούν να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Θλίψη και οργή για τον θάνατο του 15χρονου Παναγιώτη – Τα σπαρακτικά μηνύματα των συμμαθητών του (photos)

Τέμπη: Συγκλονίζει η Ελίνα που επέβαινε στο μοιραίο τρένο – «Δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε» (video)

Τέμπη: Σε θαύμα ελπίζουν οι γονείς του 20χρονου που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42