search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:51
MENU CLOSE

Τέμπη: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Ποιες ώρες θα λειτουργήσει το μετρό

07.03.2023 18:28
apergia tempi876- new

Η διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών που βύθισε στο πένθος τη χώρα είναι το βασικό αίτημα των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που απεργούν την Τετάρτη και καλούν σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να πρωτοστατούν.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ για τις ώρες που λειτουργήσει το μετρό κατά την πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 οι συρμοί των γραμμών 1 του μετρό και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00. Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00. Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00».

 Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσουν λίγο μετά τις 11 το πρωί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Όσοι θα πάνε στα συλλαλητήρια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι όλα τα ΜΜΜ, αλλά μόνο μετρό και τραμ, που θα λειτουργήσουν για ορισμένες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το κάλεσμα των συνδικάτων για τις προσυγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένο για τις 11:30 και η μεγάλη συγκέντρωση είναι στις 12:30 και θα ακολουθήσει πορεία. Στα Προπύλαια θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές.

Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά και θα εξυπηρετήσουν τους επιβάτες που πρέπει να μετακινηθούν.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου στα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Χωρίς τρένα και Προαστιακό

Σημειώνεται ότι και τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 8 Μαρτίου για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Νάουσας, Φωκίδας, Βόλου, Καρδίτσας, Χανίων και Σάμου.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο.

Στην απεργία συμμετέχουν και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μετέτρεψε επίσης τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία.

Πώς θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Παράλληλα ο ΦΣΑ καλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Συλλόγου, στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30, «σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία».

Κλειστά για τρεις ώρες θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία του Έβρου καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Νομού θα συμμετάσχει στην ημέρα πένθους. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων «…προχωρούμε σε διακοπή λειτουργίας των φαρμακείων μας από τις 12.00 έως τις 15.00, την Τετάρτη 8/3/2023 ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και συμπαράστασης στις οικογένειες που βίωσαν την απώλεια των δικών τους προσώπων». Κατά το εν λόγω τρίωρο οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους εφημερεύοντα φαρμακεία.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπει τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν μαζικά.

Το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. 

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη 8/3 τα Φαρμακεία στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Έφοδος» της ΡΑΣ σε ΟΣΕ και Hellenic Train – Στον εισαγγελέα τα ευρήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα

Τέμπη: Το τηλεφώνημα της Πυροσβεστικής στον σταθμάρχη μετά το δυστύχημα – Ηχητικό ντοκουμέντο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:51