search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:46
MENU CLOSE

Το Twitter απέλυσε εργαζόμενο με αναπηρία και ο Έλον Μασκ τον χλεύασε δημόσια – Ζήτησε συγγνώμη

08.03.2023 10:54
elon_musk_new

Ο Χάραλντουρ Τόρλεϊφσον, που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο Twitter, άνοιξε τον υπολογιστή του την περασμένη Κυριακή για να δουλέψει.

Διαπίστωσε όμως ότι δεν μπορούσε να μπει χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της δουλειάς, όπως και άλλοι 200 άνθρωποι. Σκέφτηκε ότι ίσως είχε απολυθεί, όπως και πολλοί άλλοι πριν από αυτόν στους τελευταίους χαοτικούς μήνες στην εταιρία, αφότου ανέλαβε τα ηνία της ο Έλον Μασκ. Κανένας όμως δεν τον είχε ενημερώσει αν είχε διακοπεί η συνεργασία με το Twitter. Κάτι που φαίνεται πως αποτελεί… συνήθεια για τη νέα διεύθυνση της εταιρίας, υπό τον Έλον Μασκ.

Όμως ύστερα από εννέα ημέρες αναμονής για μίαν απάντηση από την εταιρία –για το κατά πόσο εξακολουθεί να εργάζεται– ο Τόρλεϊφσον αποφάσισε να στείλει ένα tweet στον ίδιο τον Έλον Μασκ ελπίζοντας ότι θα αποσπούσε την προσοχή του και θα έπαιρνε την απάντηση που περίμενε.

«Μήπως, αν κάνουν retweet αρκετά άτομα, θα μου απαντήσετε εδώ;», έγραψε την περασμένη Δευτέρα. Ακολούθησε μία σουρεαλιστική ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Μασκ, ο οποίος έθετε ερωτήματα για τη δουλειά του Τόρλεϊφσον και αμφισβητούσε την αναπηρία που είχε. Ο Τόρλεϊφσον πάσχει από μυική δυστροφία και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Κατά τον Μασκ, ο Τόρλεϊφσον έχει «έναν προνομιακό, ενεργό λογαριασμό στο Twitter και είναι πλούσιος» και –όπως έγραψε ο CEO της εταιρίας- «ο λόγος που έρχεται σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου είναι για να εξασφαλίσει μια μεγάλη αποζημίωση».

Ενώ η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχιζόταν ο Τόρλεϊφσον έλαβε ένα email με το οποίο τον ενημέρωναν ότι δεν εργάζεται πλέον για την εταιρία.

Αλλά το βράδυ της Τρίτης, ο Μασκ ζήτησε συγγνώμη μέσω Twitter, γράφοντας ότι είχε παρεξηγήσει το θέμα «με βάση πράγματα που του είπαν και ήταν αναληθή». Ο Έλον Μασκ έκανε πίσω, μετά από την «τέλεια καταιγίδα» στο Twitter, καθώς αντιλήφθηκε ότι αμφισβητούσε την ειλικρίνεια ενός εργαζόμενου με ειδικές ανάγκες.

Ο Τόρλεϊφσον, που ζει στην Ισλανδία, έχει περίπου 160.000 ανθρώπους που ακολουθούν τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου άρχισε να εργάζεται το 2021, όταν η εταιρία -υπό την προηγούμενη διοίκηση- εξαγόρασε την startup Ueno, που είχε δημιουργήσει ο Τόρλεϊφσον.

Ο Τόρλεϊφσον είχε απασχολήσει τα ισλανδικά ΜΜΕ γιατί επέλεξε να λάβει το αντίτιμο της εξαγοράς της startup Ueno σε μορφή μισθών, εργαζόμενος στην εταιρία, αντί της εφάπαξ καταβολής του ποσού της εξαγοράς. Επιλέγοντας να πάρει το αντίτιμο της εξαγοράς σε μισθούς, ο Τόρλεϊφσον πληρώνει μεγαλύτερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ισλανδία.

Ο Τόρλεϊφσον έγραψε στον Μασκ: «Ο λόγος που ζήτησα δημοσίως από εσάς μιαν απάντηση είναι διότι εσείς (ή κάποιος άλλος στο Twitter) δεν απαντούσε στα προσωπικά μηνύματα». «Έχετε κάθε δικαίωμα να με απολύσετε, αλλά θα ήταν πιο ωραίο να με ενημερώσετε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Τόρλεϊφσον δημοσιοποίησε τα σχέδιά του για το μέλλον: «Ανοίγω ένα εστιατόριο στο κέντρο του Ρέικιαβικ σύντομα. Θα του δώσω το όνομα της μητέρας μου».

Διαβάστε επίσης:

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ουκρανία – «Καμπανάκι» Ζελένσκι σε Δύση: Αν «πέσει» η Μπαχμούτ, οι Ρώσοι θα καταλάβουν και άλλες πόλεις (Videos)

Euractiv: Η Ουκρανία ζητά από τις ΗΠΑ βόμβες διασποράς που έχουν απαγορευτεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:46