search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:22
MENU CLOSE

«IQ 160» θα έχει το Star από τις 26 Μαρτίου

10.03.2023 18:17
karidi-new

Ως αστυκωμική χαρακτηρίζεται η νέα σειρά ελληνικής μυθοπλασιας «IQ 160», της εταιρείας Barking Well, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Star την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21.00 και με διπλό επεισόδιο-πιλότο.

Το σενάριο της ιστορίας που υπογράφει η Βίκυ Αλεξοπούλου, θέλει μια καθαρίστρια  (την κάνει η Σμαράγδα Καρύδη) σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, να πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας.

Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις.

Το επόμενο πρωί ο υπαστυνόμος (Νίκος Κουρής) που χειρίζεται την υπόθεση και η αρχηγός (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) το τμήματος ανακαλύπτουν την παρέμβαση, καταλαβαίνουν ότι η καθαρίστρια την έκανε της ζητούν εξηγήσεις και προς έκπληξή τους διαπιστώνουν ότι έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160.

Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο να συνεργαστεί με την  καθαρίστρια σαΐνι, η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου.

Το ανατρεπτικό μυαλό της, ενώ παίρνει ταχύτατες στροφές, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα που ξαφνιάζουν, δεν την βοηθάει καθόλου ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική της ζωή. Για αυτό και δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά.

Παρόλα αυτά, καθαρίστρια και υπαστυνόμος αν και φαινομενικά αταίριαστοι παρά τις κόντρες και τους καυγάδες τους, η καθαρίστρια και ο υπαστυνόμος  Αργύρης θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να εξιχνιάζουν κάθε υπόθεση, που αναλαμβάνουν.

Η σκηνθεσία της σειράς, τα επεισόδια της οποίας θα προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση, είναι του Πιέρρου Ανδρακάκου και παίζουν επίσης οι Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Αγγελική Μάρκου, Φίλιππος Ελευθερόπουλος, Μαρία Νεαμονίτη, Χάρης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Δούβρης κ.ά..

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουτσινάς για Αμβρόσιο: «Ποιος Θεός τιμωρητικός; Συγκεντρωθείτε πια λίγο»

Το «Ράδιο αρβύλα» στη θέση του «VINYΛΙΟΥ» απόψε – Προβληματισμός για τη συνέχεια λόγω Τεμπών

Στην κορυφή της τηλεθέασης ο «Σασμός» – Μείωσε την μεταξύ τους απόσταση η «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:22