search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:42
MENU CLOSE

Τέμπη: «Φώναζαν» για απενεργοποιημένα φανάρια μήνες πριν την τραγωδία (Video)

12.03.2023 20:52
tempi_trena_distichima_0803_1200-700_new

Από τον Οκτώβριο του 2022 έκρουαν μηχανοδηγοί τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σταθμάρχης είχε συντάξει δύο τηλεγραφήματα, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, στα οποία έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές και ζητούσε να δοθεί λύση στα προβλήματα που υπήρχαν.

Ειδικότερα, στο πρώτο τηλεγράφημα, στις 31 Οκτωβρίου 2022, με αριθμό 26, αναφέρονταν: «Σας γνωρίζουμε ότι όλα τα φωτοσήματα (είσοδος έξοδος) στους Νέους Πόρους είναι τελείως σβηστά, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών. Με δεδομένο ότι όλοι οι συρμοί διέρχονται από τις τροχιές του σταθμού των Νέων Πόρων, παρακαλούμε τον άμεσο φωτισμό τους (ερυθρό φως) για την έγκαιρη προειδοποίηση στους μηχανοδηγούς ότι προσεγγίζουν στην περιοχή του σταθμού».

Στο δεύτερο τηλεγράφημα, στις 16 Νοεμβρίου 2022, με αριθμό 90, ο σταθμάρχης που το είχε συντάξει έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα και ενημέρωνε και πάλι τους υπευθύνους για τη μη λειτουργία των φωτοσημάτων.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τα κενά στην ασφάλεια της σιδηροδρομικής γραμμής και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι μηχανοδηγοί που, όπως αποκαλύπτεται, είχαν γνωστοποιηθεί μήνες πριν από την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο όλες τις αστοχίες και τις ελλείψεις στον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση Eισαγγελέα για το λευκό τιγράκι – Βελτιώνεται η υγεία του

Γλυκά Νερά: Οριστικό «όχι» στους γονείς του συζυγοκτόνου για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Πρώτη η ΠΑΣΚΕ, δεύτερο το ΠΑΜΕ στις εκλογές – Πανωλεθρία της ΔΑΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:42