search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Φθορές σε γέφυρα της Εθνικής – Τα σίδερα είναι ορατά με γυμνό μάτι (Video)

13.03.2023 19:44
gefyra

Την ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση των υποδομών στη χώρα μας αναδεικνύουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημαντικές φθορές, που είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι, παρουσιάζει μια από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αυτή των Βρυούλων,  που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδελφείας και κάτω από την οποία περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ, σίδερα της γέφυρας είναι ορατά ακόμα και με γυμνό μάτι καθώς η κατασκευή έχει εμφανείς φθορές, ενώ κομμάτια τσιμέντου έχουν υποχωρήσει. Η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας έχει ξεκινήσει, ωστόσο τα έργα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης, μετά από συμφωνία της περιφέρειας Αττικής με τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πολιτικός μηχανικός κ. Μακρής, είπε ότι πολλές γέφυρες στην Ελλάδα, όπως η συγκεκριμένη, έχουν κατασκευαστεί τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε υπάρχουν ίσως χιλιάδες τέτοιες υποδομές που είναι 40 ή και 50 ετών.

Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχων για τις γέφυρες της Αττικής, οι οποίες πρέπει να εμβαθύνουν σε πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών που περνούν από τη γέφυρά, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Μαντέλος, σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από τον έλεγχο που γίνεται και από το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η εν λόγω γέφυρα.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Παραπέμπεται σε δίκη – Καταγγέλλει βίαιη προσαγωγή από την Αστυνομία (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν – «Ο δολοφόνος της κόρης μας αφαίρεσε δύο ζωές» (Video)

ΟΣΕ: Εμπορική αμαξοστοιχία επιχείρησε να κινηθεί σε μη τηλεδιοικούμενο τμήμα – Η καταγγελία των μηχανοδηγών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23