search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Ηλιακό ρολόι από… πάγο στις ελβετικές Άλπεις (photos/video)

13.03.2023 12:34
ILIAKOROLOI

Νέος «πρέσβης» της ελβετικής ωρολογοποιίας Hublot είναι ο Daniel Arsham και η συνεργασία εορτάστηκε με ένα ύψους σχεδόν 20 μέτρων γλυπτό που δημιούργησε ο καλλιτέχνης από πάγο στις Άλπεις, στη σκιά του Matterhorn.

Στο επίκεντρο της εγκατάστασης «Light & Time» ένας οβελίσκος. «Πολλά από τα έργα που δημιούργησα τα τελευταία 20 χρόνια περίπου έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για τον χρόνο, την κατανόησή μας όχι με όρους ημέρας ή λεπτών, αλλά περισσότερο τον γεωλογικό χρόνο, χιλιάδες χρόνια αν και στην πραγματικότητα τον κοιτάζουμε μέσω αρχαιολογίας» λέει ο Arsham.

Η υπαίθρια προσωρινή εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στο μεγαλοπρεπές φυσικό σκηνικό της πόλης Zermatt, ορεινού θέρετρου που είναι σημαντικός κόμβος για τον οίκο Hublot. Για να δουν την εγκατάσταση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν τον εναέριο αναβατήρα Hublot-Express που ταχύτατα τους μεταφέρει περίπου 955 μέτρα ψηλά στο βουνό.

 «Η προσωρινή εγκατάσταση θα αιχμαλωτίσει λίγο από την αίσθηση του φευγαλέου χρόνου, αλλά θα είναι επίσης και διαρκής, γεννώντας μια ανάμνηση που υπερβαίνει το πέρασμα των δευτερολέπτων, λεπτών, ωρών και ημερών σε όλους όσους κάνουν το ταξίδι πάνω στο βουνό για να τη δουν» πρόσθεσε ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική θα είναι ταχύτερη από ό,τι προβλέπεται

Ιαπωνία: 87χρονος θανατοποινίτης κατάφερε να επανεξεταστεί η υπόθεσή του σχεδόν… 60 χρόνια μετά την καταδίκη του! (videos)

Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:34