search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:22
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο από τη «συνάντηση» αμερικανικού drone με ρωσικό μαχητικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

16.03.2023 13:31
rosia_ipa_aeroskafos_drone_1603_new

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την εναέρια «συνάντηση» ενός αμερικανικού drone επιτήρησης και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στα πλάνα του βίντεο, φαίνεται η κάμερα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper να είναι στραμμένη προς τα πίσω, προς την ουρά του και τον έλικα του αεροσκάφους, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, να περιστρέφεται.

Στη συνέχεια, φαίνεται ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi SU-27 να πλησιάζει. Καθώς πλησιάζει, το ρωσικό μαχητικό ρίχνει καύσιμα, καθώς αναχαιτίζει το αμερικανικό drone.

Σε ένα άλλο τμήμα του υλικού, το ρωσικό αεροσκάφος κάνει ένα ακόμη πέρασμα. Καθώς πλησιάζει, ρίχνει και πάλι καύσιμα.

Το βίντεο από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος διακόπτεται στη συνέχεια, καθώς το ρωσικό μαχητικό συγκρούεται με το MQ-9 Reaper, προκαλώντας ζημιά στην προπέλα και αναγκάζοντας τελικά τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

Όταν η κάμερα επανέρχεται σε λειτουργία, η προβολή είναι και πάλι στραμμένη προς τα πίσω και η προπέλα φαίνεται κατεστραμμένη από τη σύγκρουση. Στη συνέχεια, οι χειριστές του drone πέταξαν το αεροσκάφος ως ανεμόπτερο καθώς κατέβαινε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, και το κατέβασαν στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κριμαίας.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι οι χειριστές έσβησαν εξ αποστάσεως το ευαίσθητο λογισμικό του drone, μειώνοντας τον κίνδυνο να πέσει μυστικό υλικό στα χέρια του εχθρού πριν αυτό πέσει στο νερό.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το περιστατικό διήρκεσε 30-40 λεπτά, με τη Ρωσία να αρνείται πως υπήρξε σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ – Πώς σχολιάζουν τη στάση του πρωθυπουργού για τα Τέμπη

Τα κρίσιμα ερωτήματα για τις τράπεζες: Είναι ασφαλείς οι καταθέσεις; – Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια (videos)

Κόλλησε η… βελόνα του Ερντογάν – Επαναλάμβανε τις ίδιες προτάσεις χωρίς να το καταλάβει (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:08