search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:26
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη απόφαση επιστροφής Πολάκη στα ψηφοδέλτια

18.03.2023 19:01
polakis765- new

Ομόφωνη είναι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για γενναία αυτοκριτική Πολάκη που «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές προθέσεις» μας. Ζήτησε ωστόσο τη δέσμευση πως όσοι δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή «από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο», χωρίς «κραυγές» και «τοξικότητα».

Σημείωσε πως  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμμα διαγραφών αλλά ούτε προγραφών και «πως δεν μπορεί ορισμένες προσωπικές παρεμβάσεις να δίνουνε την εικόνα ότι θέλουμε να εκδικηθούμε». «Δικαιοσύνη δε σημαίνει εκδίκηση» και γι’ αυτό, συνέχισε «δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι εμείς δε θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε αλλά για να δημιουργήσουμε» κατέληξε.

Κατά τη συνεδρίαση ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να έδωσε εκ νέου τις εξηγήσεις που περιλαμβάνει και η επιστολή του και αναγνώρισε εκ νέου το λάθος – στην επιστολή μιλά για «αστοχία» – και φέρεται να δεσμεύτηκε προς τα μέλη του οργάνου πώς στο εξής θα είναι προσεκτικός, και θα φροντίσει οι δημόσιες παρεμβάσεις του να υπηρετούν τον κοινό στόχο.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης το Γραφείο Τύπου δημοσιοποίησε την ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας, διευκρινίζοντας ότι, μετά και την επιστολή απολογίας η οποία ελήφθη υπόψη, το όργανο δεν μεταβάλει την προηγούμενη απόφασή του, δηλαδή δεν αλλάζει την έγκριση της παρουσίας Πολάκη στα ψηφοδέλτια κατά την συνεδρίαση της 18.2.2023.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. 

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».
 
Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός στα λόγια του Τσίπρα»

Κύκλοι υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ομόφωνη η απόφαση για ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.»

ΚΚΕ: Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαπτίζεται «θυσία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21