search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Financial Times: Αγορά της Credit Suisse από την UBS – Πάνω από 2 δισ. δολάρια το ύψος της συμφωνίας

19.03.2023 19:16
credit-suisse_trapeza_1603_1740-700_new

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse, αυξάνοντας την προσφορά της σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψήφο των μετόχων για τη συναλλαγή.

Αυτό αποκαλύπτουν οι Financial Times, σημειώνοντας πως η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα της Κυριακής.

Νωρίτερα σήμερα το Bloomberg έγραψε ότι η Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αποκλιμάκωση στις τιμές – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από τους προμηθευτές

Κατώτατος μισθός: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για την αύξηση – Τι ισχύει για επιδόματα, τριετίες

Credit Suisse: Υπερβολικά «σημαντική» για να «πεθάνει» – Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:48