search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Μόσχα: Ρωσικό μαχητικό σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική για να αναχαιτίσει αμερικανικά βομβαρδιστικά – Αποχώρησαν χωρίς εμπλοκή

20.03.2023 23:30
rosia 654- new

Παρολίγον ρωσο-αμερικανική ένταση πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα τη Δευτέρα, αφότου δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων αλλά στη συνέχεια έφυγαν.

«Την 20ή Μαρτίου, ραντάρ των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιοχής που ήταν σε υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους, οι οποίοι πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε το υπουργείο στο Telegram. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 απογειώθηκε για να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και προστίθεται «αφότου το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του».

Διαβάστε επίσης:

Επέζησε η γαλλική κυβέρνηση – Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής – Πέρασε το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Καταψηφίστηκε οριακά η πρώτη πρόταση μομφής κατά του Μακρόν

Credit Suisse: Μπόνους και αυξήσεις στα στελέχη της παρά τη χρεοκοπία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01