search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:19
MENU CLOSE

Credit Suisse: Μπόνους και αυξήσεις στα στελέχη της παρά τη χρεοκοπία

20.03.2023 20:01
credit-suisse_trapeza_1603_1740-700_new

Μια μάλλον σκανδαλώδη ανακοίνωση επιφύλασσε η Credit Suisse Group AG στο προσωπικό της τράπεζας, καθώς επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των μπόνους και των αυξήσεων στις αποδοχές που είχε υποσχεθεί η διοίκηση, παρά την χρεοκοπία και την αναγκαστική εξαγορά της από την UBS.

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις αυξήσεις της μισθοδοσίας και τα μπόνους, που θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου», ανέφερε η Credit Suisse σε εσωτερικό υπόμνημα προς το προσωπικό.

«Σε πολλές χώρες όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα, τα μπόνους έχουν ήδη καταβληθεί και η Credit Suisse δεν αναμένει αλλαγές για τις υπόλοιπες δικαιοδοσίες», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το περιεχόμενο του σημειώματος επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς θα παρακολουθείτε την έντονη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες 48 ώρες για το μέλλον της Credit Suisse και βλέπετε την τεράστια αβεβαιότητα και το άγχος που αυτό έχει προκαλέσει», δήλωσαν ο Πρόεδρος ‘Αξελ Λίμαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ, σε ξεχωριστό σημείωμα προς το προσωπικό της τράπεζας.

Η ηγεσία της Credit Suisse σημειώνει ότι δεν αναμένει αλλαγές σε οποιεσδήποτε συμφωνηθείσες προκαταβολές. «Αναμένουμε ότι η συγχώνευση αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «business as usual», εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσαν οι επικεφαλής της τράπεζας.

«Καμπανάκι» από την Ομοσπονδία υπαλλήλων για να «σωθούν» 17.000 θέσεις εργασίας

Τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse, ζήτησε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ήρθε το Σάββατο σε επαφή με την Credit Suisse και ότι η προτεινόμενη ομάδα κρούσης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από το διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστές.

«Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της CS στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Δεν πείθει η «διάσωση» της Credit Suisse – Η εξαφάνιση ενός ζόμπι γέννησε ένα τέρας;

Αγορές: Επενδυτική στροφή σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός – Περιορίζουν τις απώλειες οι τράπεζες

«Το έχουμε ξανακάνει» – Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών φιλοξένησε τον διεθνούς φήμης συγγραφέα Roderick Beaton

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42