search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Ρωσίδα κατάσκοπος: Νεκρός ο δικηγόρος που την βοήθησε να ελληνοποιηθεί – Πώς κατάφερε να βγάλει τα απαραίτητα έγγραφα

20.03.2023 19:25
kataskopos-mariat-new

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της «Μαρία Τσάλα» ή Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ήταν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, υπήρχε ένας δικηγόρος που δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο εν λόγω δικηγόρος, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή Live News έχει γραφείο στην Ιπποκράτους, έχει ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμος ανάμεσα στην Μαρία Τσάλλα με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και είναι φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Ο δικηγόρος από την Αθήνα που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, συγκεκριμένα πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Η σχέση με την Εύβοια

Εν τω μεταξύ, η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το ελληνικό της όνομα, ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο της περιοχής από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, το Αλιβέρι Ευβοίας, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο δικηγόρος ο οποίος φαίνεται να την έχει βοηθήσει.

Το σπίτι στο οποίο έλεγε ότι έμεινε, στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ, ανήκε σε γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ το συμβόλαιο για τη μίσθωση δεν υπογράφηκε ποτέ, σύμφωνα με το Mega.

Παρά την καχυποψία της υπαλλήλου στο ληξιαρχείο της περιοχής, όταν η «Τσάλλα» πήγε για να βγάλει χαρτιά και την επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η 35χρονη κατάφερε τον σκοπό της, αφού, σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου, είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, από τις έρευνες φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία της μητέρας της Ιρίνα Σμίρεβα. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει γεννηθεί το 1969 και έχει αποβιώσει το 2013, ενώ φέρεται ακόμα να είχε ποινικές εμπλοκές και να είχε φυλακιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Σταματούν οι καταλήψεις στις Δραματικές Σχολές – Πώς θα συνεχίσουν οι καλλιτέχνες τις κινητοποιήσεις τους

Σύνταγμα: Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (Photos)

Διόνυσος: Διάρρηξη από επαγγελματίες στη βίλα με τους πίνακες «βλέπει» η Αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10