search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Σύνταγμα: Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (Photos)

20.03.2023 18:36
nero sygkentrosi pame- new

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ κατά του σχετικού πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού στο Σύνταγμα.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού».

«Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στον βωμό του κόστους – κέρδους», σημειώνει και προσθέτει πως «την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα».

«Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες όπου τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!», καταλήγει.

Νωρίτερα συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του νερού επίσης στο Σύνταγμα.

Περίπου 700 άτομα συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «το νερό είναι δημόσιο αγαθό», «δεν είναι για ξεπούλημα» και «η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει».

Το πολυνομοσχέδιο διευρύνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ η οποία μετονομαζόμενη σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναλαμβάνει επιπλέον τη “ρύθμιση” των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25, η ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, και διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι.

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Διάρρηξη από επαγγελματίες στη βίλα με τους πίνακες «βλέπει» η Αστυνομία

Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά – Σοβαρές καταγγελίες για 391 βλάβες και εισροή υδάτων

Τέμπη: «Ξύπνησε» από το κώμα η 25χρονη που νοσηλεύεται στο «Παπανικολάου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:36