search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:57
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Ολοταχώς για την τηλεοπτική μεταφορά του σπουδαίου μυθιστορήματος «Η Μεγάλη Χίμαιρα»

21.03.2023 09:49
ert_new

Η επένδυση της κρατικής ΕΡΤ στην ελληνική λογοτεχνία συνεχίζεται με το σχέδιο της για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μίτια Καραγάτση, να προχωρά για την επόμενη σεζόν.

Περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2024 δέσμευσε εν τέλει η εταιρεία για την συμμετοχή της στην τηλεοπτική συμπαραγωγή. Αρχικά η ΕΡΤ για τα συνολικά έξι επεισόδια θα συμμετείχε με ποσοστό 25% επι της συνολικής επένδυσης.

Η πλοκή της σειράς αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε έξι επεισόδια με συνολικό κόστος παραγωγής περί τα 4,5 εκατ. ευρώ -δηλαδή 750.000 ευρώ το επεισόδιο- ποσό που, όπως υποστηρίζεται, την καθιστά ίσως τη  σημαντικότερη παραγωγή που έχει γίνει έως τώρα σε επίπεδο ελληνικής μυθοπλασίας.

Χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής κλασικής λογοτεχνίας η «Μεγάλη Χίμαιρα» εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου, στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, έχοντας στο επίκεντρο της μια πολλά υποσχόμενη νεαρή Γαλλίδα, τη Μαρίνα, η οποία μαγεμένη από τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, ερωτεύεται έναν πλοιοκτήτη, μετακομίζει στην Ελλάδα και βυθίζεται σε μία δίνη πάθους, χειραφέτησης και αυτοκαταστροφής.

Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2023, σε τοποθεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σειρά αποτελεί πρωτότυπο υλικό της δωρεάν συνδρομητικής πλατφόρμας ERTflix και με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024.

Συμπράττουν επίσης στην υλοποίηση του μεγαλεπίβολου τηλεοπτικού εγχειρήματος οι εταιρείες Foss Productions (υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τα κινηματογραφικά «Καλάβρυτα 1943», αλλά και για τις σειρές «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου), Boo Productions (παραγωγός στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, στα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, και στην «Daisy Jones & The Six» του Amazon Prime), και BLONDE Productions (γνωστή από τα γυρίσματα των επιτυχημένων σειρών «Tehran» για την Apple TV και «Greek Salad» για το Amazon Prime),  ώστε στο «σχήμα» της συμπαραγωγής να ενταχθεί και η γερμανική Beta Films (υπεύθυνη για επιτυχημένες διεθνείς τηλεοπτικές συμπαραγωγές όπως τα πρόσφατα «Murders by the Lake» και «Γόμορρα»), ενώ το εγχείρημα έχουν ήδη δεχθεί να στηρίξουν οικονομικά αρκετοί σημαντικοί άνθρωποι της ελληνικής ναυτιλίας, όπως και οι τοπικές αρχές της Σύρου, σύμφωνα και με προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα στο topontiki.gr.

Για την ιστορία το έργο είχε ανέβει στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου -τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν»– με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στον κεντρικό ρόλο για την ερμηνεία του οποίου τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη». Στα τέσσερα χρόνια που παιζόταν το έργο, το είδαν περισσότεροι από 100.000 θεατές.

Διαβάστε επίσης:

Ο καλός καιρός «έριξε» την τηλεθέαση- Υποτονικές οι αποδόσεις προγραμμάτων, ιδίως του Σαββατόβραδου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «Πρωταγωνιστές» του Alpha

Σκληρές αναμετρήσεις μεταξύ καναλιών για την τηλεθέαση το τριήμερο – Μίνι ράλι για το Open

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:57