search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:47
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: «Με το χέρι στην καρδιά δεν είπα ψέματα» – Η Επιτροπή που θα κρίνει το πολιτικό του μέλλον (Videos)

22.03.2023 18:48
johnson

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε με το «χέρι στην καρδιά» ότι δεν είπε ψέματα στο κοινοβούλιο όταν τέθηκε θέμα παραβίασης της καραντίνας για τον COVID-19 και τα κορωνοπάρτι στα οποία είχε παραστεί, μια υπόθεση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τη Ντάουνινγκ Στιτ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επί της ουσίας παλεύει για την πολιτική του καριέρα καθώς κλήθηκε για απολογία σε ακρόαση με βουλευτές την Τετάρτη.

Η Επιτροπή Προνομίων του Κοινοβουλίου διερευνά εάν ο Τζόνσον, ο οποίος εκδιώχθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο, παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή των Κοινοτήτων σε μια σειρά δηλώσεων για τα πάρτι εν μέσω αυστηρού lockdown στη Βρετανία.

Εάν η επιτροπή διαπιστώσει ότι ο Τζόνσον παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή, τότε θα μπορούσε να τεθεί σε αναστολή. Οποιαδήποτε αναστολή μεγαλύτερη των 10 ημερών θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές για την απομάκρυνσή του από τη βουλευτική του έδρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε εκτενώς τον εαυτό του στην ακρόαση, λέγοντας ότι οι δηλώσεις που έκανε στο κοινοβούλιο έγιναν με καλή πίστη.

«Είμαι εδώ για να σας πω, χέρι με καρδιά, ότι δεν είπα ψέματα στη Βουλή», είπε ο Τζόνσον, ο οποίος κατηγόρησε την επιτροπή για μεροληψία.

«Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις έγιναν καλή τη πίστη και με βάση αυτά που ειλικρινά ήξερα και πίστευα τότε».

Το λεγόμενο σκάνδαλο partygate συνέβαλε στην τελική πτώση του Τζόνσον, μετά από μήνες αναφορών ότι, μαζί με άλλα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ήταν παρών σε συγκεντρώσεις με αλκοόλ στη Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 και το 2021, όταν μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Βρετανίας ήταν σε καραντίνα.

Στον Τζόνσον επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία επειδή παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούνιο του 2020, καθιστώντας τον, τον πρώτο πρωθυπουργό που βρέθηκε ότι παραβίασε το νόμο ενώ ήταν στην εξουσία.

Η κατακραυγή και οι επανειλημμένες καταγγελίες για ψέματα για τα πάρτι αλλά και οι ισχυρισμοί ότι ένας συντηρητικός βουλευτής είχε χαϊδέψει μεθυσμένος δύο άνδρες, προκάλεσαν τελικά την παραίτηση των περισσότερων από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ.

Διαβάστε επίσης:

Τζάκσον Πόλοκ: Βρέθηκε άγνωστος πίνακάς του σε έφοδο στη Βουλγαρία – Και Έλληνες στην επιχείρηση

Σάλος στις ΗΠΑ με τον πρίγκιπα Χάρι: Κινδυνεύει να… απελαθεί επειδή παραδέχθηκε ότι έκανε ναρκωτικά

Το πήρε επάνω του ο Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46