search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:07
MENU CLOSE

Κρήτη-βιασμός 11χρονου: Συγκλονίζει το παιδί – «Μίλησα για να δώσω δύναμη σε άλλους»- Είναι όλα ψέματα, λέει ο γιος του λυράρη

27.03.2023 21:54
Kakopoiisi_new

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης από 66χρονο «λυράρη».

«Βρήκα το σθένος να μιλήσω για να δώσω δύναμη σε άλλα παιδιά» είναι το μήνυμα του 15χρονου σήμερα αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 66χρονος, καλλιτέχνης κρητικής μουσικής, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας γιατρός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 66χρονος μουσικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου και φέρεται να βιάζει το παιδί, από το 2018.

Ο βασικός κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα την Τρίτη (28/3). Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη άτομα, ενώ έχουν εντοπίσει 29 προφίλ στο Instagram, που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η ασφάλεια Ηρακλείου σχημάτισε δικογραφία με τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, από το 2018 ως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Το 15χρονο αγόρι -σε μήνυμα εκείνου και της μητέρας του μέσω του Cretalive – φάνηκε λυτρωμένο από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο να λέει ότι βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά εκείνα που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είπε η μητέρα του, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να «σπάσουν» την σιωπή τους.

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» υποστήριξε ακόμα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους τους γονείς να ελέγχουν διαρκώς τα παιδιά τους ως προς τα κινητά τους τηλέφωνα, το διαδίκτυο και το ημερήσιο πρόγραμμα τους, στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του αγοριού βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού της και ενημέρωσε τις αρχές.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε στοχοποιήσει το αγόρι και να παρακολουθούσε το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Όπως αναφέρει το Cretalive, ο μουσικός φέρεται να το περίμενε απ’ έξω, εξαναγκάζοντάς το κάποιες φορές, υπό την απειλή μαχαιριού, να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του και να μην πάει στο μάθημα του.

Ο ίδιος είχε «ανεβάσει», σε σχετικές πλατφόρμες γνωριμιών, φωτογραφίες του παιδιού για να βρίσκει πελάτες, ενώ φέρεται να έχει δημιουργήσει μάλιστα τουλάχιστον τρία ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων «προωθούσε» το ανήλικο παιδί.

Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι CRETA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης, ανέφερε το πώς ο συλληφθείς λυράρης προσέγγισε και ξεγέλασε το ανήλικο θύμα, ενώ στάθηκε και στην περίπτωση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να έχει προσεγγίσει το νεαρό αγόρι, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος του.

«Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος, έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο, αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι, διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν, γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς», είπε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης, αποπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Όσον αφορά στον εμπλεκόμενο γιατρό, φέρεται να συναντήθηκε με τον ανήλικο τον περασμένο Δεκέμβριο, στην περιοχή των Δειλινών, στο Ηράκλειο.

Είναι αθώος, λέει ο γιος του λυράρη

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος με έναν ενήλικο γιο, ο οποίος μίλησε στο Star και έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ψέμα».


«Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο, στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα» ήταν η αντίδρασή του, αρνούμενος να δεχτεί τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Τι είπε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης – «Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη»

Φθιώτιδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική από μεγάλη φωτιά στην Μενδενίτσα – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (Photos/Video)

Δίκη για το Μάτι: Στην Κινέτα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι, υπήρχε χρόνος και σχέδιο διαφυγής, κατέθεσε ο δικαστικός πραγματογνώμονας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34