search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:32
MENU CLOSE

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά του νέου συνταξιοδοτικού – Ένταση και επεισόδια (photos/videos)

28.03.2023 17:20
gallia_diadiloseis_2803_1200-700_new

Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δέκατη ημέρα διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους, με τη συμμετοχή ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με την περασμένη φορά, όπου προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Ο φόβος για νέα επεισόδια είχε ως αποτέλεσμα 13.000 αστυνομικοί να αναπτυχθούν από το πρωί στους δρόμους της Γαλλίας, εκ των οποίων οι μισοί στο Παρίσι.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά, ωστόσο δεν έλλειψαν οι εντάσεις. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνογόνα να εκτοξεύονται από διαδηλωτές έξω από την είσοδο του αεροδρομίου Biarritz και την περιοχή επιβίβασης στον τερματικό σταθμό, πριν αυτή εκκενωθεί.

Πιο βόρεια, οι διαδηλωτές κρατώντας μετάλυ άλλων ένα πανό που έγραφε «Η αστυνομία ακρωτηριάζει. Δεν συγχωρούμε!», απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο σταθμό Gare de Lyon του Παρισιού, σύμφωνα με το BFM που συνεργάζεται με το CNN.

Παράλληλα, στη Ρεν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Στάσεις λεωφορείων καταστράφηκαν στην «Πλατεία Ελευθερίας», ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει την πομπή στην πλατεία «Σαν – Ζερμαίν».

Ένταση προκλήθηκε και στη Νάντη. Στο τέλος της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια του διοικητικού δικαστηρίου. Επίσης, φωτιά ξέσπασε κοντά στην ιατρική σχολή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση πυροσβεστών. Ένα αυτοκίνητο κάηκε, όπως και κάδοι σκουπιδιών.

Για ακόμα μία ημέρα οι δημόσιες υπηρεσίες στη Γαλλία παρέλυσαν, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Επίσης, τα σκουπίδια συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης του Παρισιού ωστόσο, η CGT ανακοίνωσε την αναστολή της απεργίας των ανθρώπων της καθαριότητας από αύριο Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Έρευνες σε πέντε μεγάλες τράπεζες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

ΕΕ: Οριστικό τέλος στα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ από το 2035

Η ιστορία ενός σπουδαίου πίνακα που κανένας δεν γνώριζε την  αξία του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:30