search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:03
MENU CLOSE

Βραβεύτηκαν 8 δημοσιογράφοι του BBC επειδή σε συνεντεύξεις είχαν «στριμώξει» την πρώην πρωθυπουργό Λιζ Τρας

28.03.2023 13:02
BBC-NEW

Συνέβη στ’ αληθινά. H Ένωση Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεόρασης της Αγγλίας (Broadcasting Press Guild) βράβευσε οκτώ δημοσιογράφους ραδιοσταθμών τοπικής εμβέλειας του BBC επειδή έκαναν το προφανές, στο πλαίσιο ισάριθμών συνεντεύξεων τις οποίες παραχώρησε πέρσι για τα μέσα στα οποία εργάζονται η τότε πρωθυπουργός Λιζ Τράς.

Με αφορμή τον τότε μίνι προϋπολογισμό και την κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε με αυτόν, η Τρας δέχθηκε «σκληρές» ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο των συνεντεύξεων εκείνων, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Με τις συνεντεύξεις τους άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού για την Λιζ Τρας και την αποτυχημένη κυβέρνηση της», αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης για την βράβευση των οκτώ δημοσιογράφων του BBC η Ένωση Δημοσιογράφων της αγγλικής Ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι των τοπικών ραδιοσταθμών του BBC οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι οι:

Ρίμα Αχμεντ (BBC Radio Λιντς), Τζέιμς Χάνσον (Μπρίστολ), Γκρέιαμ Λίβερ (Λάνκασιρ), Άννα Κούκσον (Κεντ), Τζον Έϊκερς (Στόουκ), Κρις Γκόραμ (Νορφολκ), Σάρα Τζούλιαν ( Νότινγχαμ) και Έϊμι Οακντιν (Τίιζ).

Η διάκριση των οκτώ πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το BBC στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης σχεδιάζει συρρίκνωση του δικτύου τοπικών ραδιοσταθμών του.

«Ως οργανισμός δημοσιογράφων, η BPG είναι πάντα μεταξύ των πρώτων που βλέπουν την αξία των σπουδαίων συνεντεύξεων – και αυτές οι ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του BBC άλλαξαν τα δεδομένα για τη Λιζ Τρας και την καταστροφική κυβέρνησή της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γκράντ Τάκερ και επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αντιμετώπισε μια λαίλαπα σε αυτές τις οκτώ ραδιοφωνικές εκπομπές οι οποίες με τον τρόπο τους ξεχώρισαν στα όσα δραματικά συνέβησαν σε πολιτικό επίπεδο το περασμένο καλοκαίρι».

«Πράγματι αποτελεί μια εμβληματική στιγμή για τοπικό ραδιόφωνο και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και στο ψηφιακό δίκτυο όμως, καθώς οι συνεντεύξεις αυτές ανέβηκαν στο BBC Sounds και έγιναν το πιο δημοφιλές ειδησεογραφικό περιεχόμενο», ανέφερε ο υπεύθυνος τοπικών ραδιοσταθμών του BCC, Κρις Μπέρνς, επισημαίνοντας ότι «οι παρουσιαστές μας- όπως πάντα- εξέφραζαν τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούν, καθώς και ολόκληρη την χώρα, όταν έκαναν εκείνες τις ερωτήσεις. Αυτή είναι η ομορφιά του τοπικού ραδιοφώνου, του τοπικού ΜΜΕ. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλα όσα κάνει το τοπικό ραδιόφωνο του BBC και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε το έργο μας να αναγνωρίζεται με αυτά τα βραβεία».

Πάντως το γεγονός αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας για την Ένωση Συντακτών του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία στηλίτευσε την πολιτική του BBC να συγχωνεύσει τοπικά ραδιόφωνα και εκπομπές και να ενοποιήσει ζώνες μεταδόσεων, τονίζοντας πως το σχέδιο «θα υπονομεύσει το ήδη αποψιλωμένο περιεχόμενο του τοπικού ραδιοφώνου σε ολόκληρη την Αγγλία».

Διαβάστε επίσης:

Στον ΣΚΑΪ τελικά το μεγάλο μυθιστόρημα «Οι Πανθέοι» του Τάσου Αθανασιάδη

Google Doodle: Η Google τιμά τη Justine Siegemund

Χαμηλές πτήσεις από τον δείκτη τηλεθέασης σαν των αεροσκαφών στην παρέλαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:59