search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:40
MENU CLOSE

Υπό άκρα μυστικότητα σε Λακωνία και Ζάκυνθο οι συλλήψεις των φερόμενων τρομοκρατών (Photos/Video)

29.03.2023 15:49
spiti lakonia pakistanos – new

Στο Λαγανά Ζακύνθου και στη Σκάλα Λακωνίας εντοπίστηκαν και συνελλήφθησαν από τους αστυνομικούς οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στη χώρα από την Ορεστιάδα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 27 και 29 ετών και είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.

Συνελήφθησαν πριν ένα μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση.

Ένας των δύο Πακιστανών συνελήφθη στη Σκάλα Λακωνίας, όπου ζούσε κάνοντας αγροτικές εργασίες.

Το Patrisnews, δημοσιεύει φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στην Σκάλα Λακωνίας, και στο οποίο συνελήφθη από τις αρχές.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος  συνελήφθη στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου η τοπική κοινωνία δηλώνει σοκαρισμένη.

Στο σπίτι όπου ζούσε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους είχε γίνει, πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία με πρόσχημα ναρκωτικά και παράνομη παραμονή στην Ελλάδα.

Ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες .

Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Οι περίοικοι είδαν την επιχείρηση και πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα, καθώς και άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Δεν είναι μια συνήθης εικόνα στην περιοχή και πολλοί γείτονες θορυβήθηκαν. Θεώρησαν ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση εντοπισμού ναρκωτικών, ενώ πολλοί δηλώνουν ότι έχουν εκπλαγεί ακούγοντας ότι ένας από τους Πακιστανούς που έμεναν στο συγκεκριμένο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμμετοχή σε ομάδα τρομοκρατική και μάλιστα με διεθνή δράση.

Όπως είπαν περίοικοι στην ΕΡΤ Ζακύνθου, στο συγκεκριμένο σπίτι μένουν μόνο Πακιστανοί. Ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει σε οικογένειες, σε Πακιστανούς οι οποίοι έρχονται στην Ζάκυνθο για να δουλέψουν. Δεν έχει δώσει κανείς -απ ό, τι λένε οι περίοικοι- κανένα δικαίωμα στην περιοχή. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς το χειμώνα και το καλοκαίρι έκαναν κάποιες άλλες περιστασιακές δουλειές σε τουριστικά καταλύματα ή σε εστιατόρια.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ από όπου είναι και ο 30χρονος αρχηγός που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Ρίου: Κρεβάτι νοσηλείας άρπαξε φωτιά – Με εγκαύματα ο ασθενής

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εξέτασα τη Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι – Ψύχραιμη η μητέρα μετά την ανάνηψη»

Οι τρομοκράτες που στόχευαν Εβραίους σχεδίαζαν χτύπημα και στην Κύπρο – Το προφίλ των συλληφθέντων (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32