search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:12
MENU CLOSE

Ζακ Κωστόπουλος: Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης

30.03.2023 21:18
ZAK_KWSTOPOULOS
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τα θανατηφόρα χτυπήματα, που είχε καταφέρει από κοινού με τον κοσμηματοπώλη σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

«Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή» σχολιάζει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια: «ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο. Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή. Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης».

Επίσης, η Άννυ Παπαρρούσου επισημαίνει ότι «ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.

«Καρφιά» από τη δικηγόρο της οικογένειας: Ευνοημένος ο κατηγορούμενος

Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης».

Όπως τονίζεται «επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός ο κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή».

Τέλος, η συνήγορος της οικογένειας Κωστόπουλου καταλήγει «είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: «Έχω την συνείδηση μου ήσυχη» λέει ο αναισθησιολόγος της Τζωρτζίνας

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια και από το Εφετείο στον 34χρονο κατηγορούμενο, αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών

Δίκη Καμπανού: «Όσες συγγνώμες και να ζητήσουμε δεν φτάνουν» είπε αδελφή κατηγορούμενου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:10