search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:04
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Ζήτησε από τη Ρωσία την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της WSJ – Αρνήθηκε να σχολιάσει τη δίωξη Τραμπ

31.03.2023 17:06
biden 25h martioy- new

Στην υπόθεση της σύλληψης του δημοσιογράφου της Wall Street Journal στη Ρωσία ως ύποπτος για «κατασκοπεία» αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν απαίτησε από τη Μόσχα να «αφήσει να φύγει» ο Ιβάν Γκερσκόβιτς.

«Αφήστε τον να φύγει», είπε απευθυνόμενος στη ρωσική κυβέρνηση, απέναντι στους δημοσιογράφους που ζητούσαν την αντίδρασή του, ενώ ο 80χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για τον νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την άσκηση ποινικών διώξεων την Πέμπτη εναντίον του προκατόχου του, και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2024, του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη, στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ για την καταβολή λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπάθωσε καταγγέλλοντας για νιοστή φορά πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και πως η δίωξη σε βάρος του δεν αποτελεί παρά «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024. Αυτή η ιστορία θα αποβεί «σε βάρος τουΤζο Μπάιντεν», του διαδόχου και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, προέβλεψε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Σούνακ ξοδεύει αλόγιστα ποσά για ταξίδια, την ώρα που ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς (Video)

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ – Τον Ερντογάν «δείχνει» ως υπεύθυνο

Πάπας Φραγκίσκος: Εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σάββατο – Θα χοροστατήσει κανονικά στις τελετές του Πάσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:01